LEU su leidykla „Šviesa“ kurs inovatyvias ugdymo strategijas

Lietuvos edukologijos universitetas (LEU), skatindamas mokslo ir verslo bendradarbiavimą, sudarė sutartį su leidykla „Šviesa“. Universitetas, siekdamas inovacijų sklaidos su leidykla, bendradarbiaus rengiant ir leidžiant bendrus mokslo populiarinimo leidinius ir jų serijas, užsiims mokslinių tyrimų komercinimu ir su verslumo ugdymu susijusiomis veiklomis.

Leidykla ir LEU bendradarbiaus kuriant inovatyvias ugdymo strategijas ir priemones, gerinant pedagogų rengimo kokybę. Kartu inicijuos ir vykdys ES struktūrinių fondų, nacionalinius ir tarptautinius projektus, plėtojant kitą abiem šalims naudingą projektinę veiklą.

Universitetas konsultuos leidyklą rengiant vadovėlius, kuriant mokomąsias priemones. Kartu organizuos bendrus tyrimus, naujų metodų panaudojimo ir efektyvumo vertinimą. LEU įsipareigojo bendradarbiauti rengiant mokslines-praktines konferencijas, keistis su  „Šviesa“ naudinga informacija apie tyrimus, apklausas, studentų atliktus tiriamuosius darbus, kuriuose analizuojamos, aptariamos sukurtos ir išleistos mokymosi priemonės.

„Šviesa“ įsipareigojo teikti siūlymus dėl studijų kokybės LEU gerinimo, programų tobulinimo, bendradarbiauti taikant šiuolaikines ugdymo metodikas ir rengiant popierines ir skaitmenines mokymosi priemones.

Viena iš LEU prioritetinių plėtros krypčių – įtvirtinti savo indėlį į šalies ir visuomenės vystymąsi. LEU numatyta skatinti mokslinių tyrimų komercinimą, mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros rezultatų perteikimą ir komercinių paslaugų vystymą, prisidėti prie socialinio verslumo plėtojimo. Tad socialinės partnerystės su verslo įmonėmis tiesiogiai prisideda prie šių tikslų realizavimo.

Jau kuris laikas Lietuvos edukologijos universitetas sėkmingai plėtojo socialinę partnerystę su viešojo sektoriaus organizacijomis ir asociacijomis, taip pat ir su verslo subjektais.

Universitetas, plėtodamas specializuoto edukacinio universiteto modelį, iš esmės atnaujindamas studijų procesą ir mokslinių tyrimų organizaciją, sieks išlaikyti pedagogų, edukacijos specialistų prioritetinį rengimą, išplės atskirų sričių studentams ir kitoms visuomenės grupėms siūlomų paslaugų įvairovę.