Vilniuje – IT saugumo konferencija „Security Day 2014“

Spalio 7 d., Vilniuje, jau keturioliktą kartą įvyks IT saugumo konferencija „Security Day 2014“. Šių metų kompanijos „Santa Monica Networks“ organizuojamos kasmetės konferencijos tema – „Kibernetinis saugumas: gintis negalima pulti“.

Pasak „Santa Monica Networks“ generalinio direktoriaus Mindaugo Žiūko, kibernetinis pavojus vis dar nėra pakankamai įvertinamas – kibernetinės atakos prieš bet kurią organizaciją gali turėti įvairių pasekmių. Vis dar maža kompanijų, kurios yra reglamentavusios vidinę politiką kibernetinių išpuolių atveju. Konferencijos metu bus bandoma kartu atsakyti į šiuos klausimus: kokia yra geriausia kibernetinio saugumo gynybos strategija? Kas gali būti laikoma ataka? Galbūt geriausia gynyba – puolimas?

„Taikiniu gali tapti bet kuri organizacija. Jeigu programišiai sugeba įsilaužti į kompanijos duomenų bazę ir yra nutekinami klientų duomenys, smarkiai nukenčia reputacija. Tai gali būti ir mokslo organizacija iš dešimties žmonių, kuriančių ateities technologijas, ar didžiulis konsorciumas. Žinoma, dažniausiai taikiniais tampa didieji, ypatingai su klientų duomenų bazėmis dirbančios įmonės. Saugumo spragos gali lemti ir organizacijos veiklos problemas: pavyzdžiui, sustojusią gamybą ar paslaugų tiekimo pertrūkius, taip pat papildomas išlaidas IT sistemos atstatymui“, – teigė M. Žiūkas.

IT saugumo konferencija „Security Day 2014“ įvyks šių metų spalio 7 dieną, „Vilnius Grand Resort“, Vilniuje. Konferencijos dalyviai ne tik diskutuos pristatytomis temomis, taip pat bus demonstruojami IT infrastruktūros sprendimai, padedantys užkirsti kelią programišių įsilaužimams.

Spalio 8 d. konferencija persikels į Rygą, o spalio 16 d. – į Taliną.