Ūkio ministerija kviečia teikti paraiškas dalyvauti konkurse „Verslo ir mokslo partnerystė 2014“

Ūkio ministerija, siekdama skatinti kurti ir diegti inovacijas, populiarinti verslo ir mokslo bendradarbiavimą, taikomųjų mokslinių tyrimų plėtrą ir jų pritaikymą versle, jau ketvirtą kartą organizuoja konkursą „Verslo ir mokslo partnerystė“ ir kviečia teikti paraiškas.

Sėkmingas verslo ir mokslo bendradarbiavimas skatina inovacijų sklaidą, o jų panaudojimas verslo srityje didina šalies konkurencingumą, eksportą ir daro teigiamą įtaką ūkio plėtrai. Todėl norima įvertinti efektyvų verslo ir mokslo bendradarbiavimą ir taip paskatinti kurti ir diegti inovacijas Lietuvoje.

Paraiškas konkursui gali teikti visi juridiniai asmenys: įmonės, įstaigos, mokslo ir studijų institucijos, asociacijos ir kitos organizacijos. Paraiškos bus vertinamos atsižvelgiant į verslo ir mokslo partnerystę, naujų gaminių ar paslaugų pateikimą į rinką, jų inovatyvumą, veiklos rezultatus ir perspektyvas.

Konkurso nugalėtojas bus paskelbtas ir apdovanotas per š. m. gruodžio 9 d. Ūkio ministerijos organizuojamą kasmetinę tarptautinę inovacijų konferenciją „Ekonomikos transformacija: žingsnis į ateitį“. Nugalėtojui bus įteiktas specialiai šiam konkursui sukurtas prizas.