„Penkių kontinentų komunikacijų centras“ apdovanojo išmaniausio EKOnamo kūrėjus

Aplinką tausojančių ir ekonomiškų būstų kūrėjai spalio 17 dieną rinkosi Vilniaus miesto savivaldybėje, kur vyko konkurso „Mano EKOnamai‘14“ apdovanojimo ceremonija. UAB „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ kartu su partnere UAB „JUNG Vilnius“ apdovanojo „Išmaniausio EKOnamo“ projektą.

Anot „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ Intelektinių pastatų skyriaus vadovo Vaido Janulio, vertinant konkurso dalyvius, buvo atsižvelgta ne tik į pastato architektūrinius sprendimus. „Rinkdami išmaniausią EKOnamą, analizavome statinio architektūrą ir jo dermę su supančia aplinka. Taip pat vertinome išmaniųjų bei energiją taupančių būsto sistemų inovatyvumą ir praktiškumą“, – sakė V. Janulis.

„Išmaniausiu EKOnamu“ konkurse buvo paskelbtas projektas „Chameleonas“, o nominacijos globėjai apdovanojo jo autorius – Andrių Keiziką, Laimį Keiziką, Juozą Bielskį ir Moniką Grimailaitę.

Šiemet konkurse varžėsi 13 architektų grupių. Konkurso organizatorė VšĮ „Aplink tave“ EKOcentras prizinėmis vietomis įvertino tris pastatų projektus. Dar penki projektai buvo apdovanoti nominacijų globėjų prizais. Su visais konkurso darbais susipažinti galima svetainėje www.manoekonamai.lt.

 

Plačiau apie konkursą – „Penki TV“ parengtame reportaže