Prasidės didžiausia švietimo paroda „Mokykla“

Lapkričio 21–23 d. Vilniuje, parodų ir kongresų centre „Litexpo“, vyks švietimo paroda „Mokykla 2014“. Šių metų parodos tema „Mokykla be sienų“. Jos akcentas – mokyklų bendruomenių telkimas, formaliojo ir neformaliojo švietimo įstaigų bendradarbiavimas siekiant, kad mokykla taptų galimybių atskleidimo, saviraiškos, kūrybiško mokymosi erdve.

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia į lapkričio 22 d., šeštadienį, nuo 12 iki 13.45 val. vienoje iš parodos erdvių – „Žinių studijoje“ vyksiančią diskusiją „Kokio norime Lietuvos švietimo?“ Joje dalyvaus švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis, švietimo ekspertai, mokytojai, verslo, visuomeninių organizacijų atstovai. Diskusijoje bus aptariama švietimo situacija, ateities tikslai ir visuomenės lūkesčiai. Ką mokykla turėtų suteikti jaunam žmogui? Kokį žmogų turėtume išleisti iš mokyklos? Ar mokykla yra tokia, kokios norime? Koks ugdymo rezultatas? Kaip patikrinti brandą?

Iš viso per tris dienas truksiančią parodą bus surengta apie 200 įvairių renginių, vyks nestandartinės pamokos, diskusijos, meniniai ir sveikatingumo užsiėmimai, švietimo įstaigų prisistatymai. Lankytojus kvies Mokytojų ir mokinių kambarys, moderniai įrengtos klasės, mobilioji bioklasė, Žinių studija, Kitokio formato zona ir kt. Menininkai ir įvairių amatų profesionalai rengs kūrybines dirbtuves. Vaiko gerovės erdvėje specialiųjų poreikių turinčių vaikų ugdymo ir kitais aktualiais klausimais konsultuos specialistai, psichologai. 

Programos „Renkuosi mokyti!“ alumnai ves pamoką apie tai, kaip vieni kitiems galime padėti įveikti mokymosi barjerus, konsultuos tuos, kurie domėsis mokytojo darbu.

Išmaniojoje bibliotekoje prisistatys viešosios ir mokyklų bibliotekos, o iš Švedijos atvykstanti bibliotekininkė Sofija Malmberg kalbės apie naujus būdus, kaip aktualizuoti bibliotekos vaidmenį mokyklos gyvenime.


Parodą ketvirtus metus rengia Švietimo ir mokslo ministerija, Ugdymo plėtotės centras, Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo“.