SEB bankas skelbia informaciją, kaip teiks paslaugas įvedant eurą

Norėdamas padėti klientams sklandžiai pasirengti euro įvedimui ir išvengti galimų nepatogumų metų pabaigoje, SEB bankas skelbia informaciją, kaip teiks paslaugas metų pabaigoje, kai šalyje bus įvedamas euras. Išsami informacija pateikiama SEB banko interneto svetainės puslapio seb.lt/euras skiltyje „Paslaugos metų pabaigoje“.

Specialiai parengtoje skiltyje skelbiama klientams aktuali informacija apie tai, kaip  2014 m. gruodžio 31 d. ir 2015 m. sausio 1 d. veiks banko elektroniniai kanalai (mokėjimo kortelės, bankomatai, interneto bankas), banko klientų aptarnavimo skyriai, iki kada bus galima pervesti pinigus, sumokėti įmokas už komunalines paslaugas ir kitus mokesčius, kaip bus galima pasikeisti valiutą, atlikti vertybinių popierių prekybos ir kitus sandorius. Įmonės ir institucijos šioje skiltyje ras informacijos, kaip metų pabaigoje bus atliekamos įvairios  pinigų pervedimo operacijos. Informacija šiame puslapyje pateikiama lietuvių ir anglų kalbomis.

„Euro įvedimas – svarbus pokytis ne tik šalies  ekonominiam ir politiniam gyvenimui, bet ir banko veiklai.  Rengdami mūsų informacines sistemas perėjimui prie euro, metų pabaigoje paslaugas turėsime teikti su tam tikrais pertrūkiais. Todėl kviečiame klientus susipažinti su informacija apie paslaugų teikimo laiką ir iš anksto suplanuoti reikiamas operacijas bei sklandžiai pasiruošti perėjimui prie euro“, – sako SEB banko prezidentas Raimondas Kvedaras.

Liepą SEB bankas savo interneto svetainėje sukūrė puslapį www.seb.lt/euras, kuriame klientams pateikiama su euro įvedimu susijusi informacija – dažniausi klausimai ir atsakymai, pristatomi banko paslaugų pokyčiai įvedus eurą, yra eurų ir litų keitimo skaičiuoklė, atskiroje skiltyje galima susipažinti su eurų banknotais ir lietuviškomis eurų monetomis.