Robertas Dargis: 2015-ieji Lietuvos verslui bus naujų rinkų atradimų metai

2015 metai Lietuvos verslui bus naujų rinkų atradimų metai, teigia Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas. Robertas Dargis pažymi, kad persiorientavimas į naujas rinkas gali lemti sumažėjusį įmonių pelną, tačiau tai bus pagrindinė kitų metų šalies verslo veiklos kryptis.

„Rusijos ekonomikos problemos ir visos sankcijos, neatsigaunanti Europos rinka neabejotinai atsiliepė mūsų ekonomikai. Keliame klausimą, kas bus didysis kitų metų atradimas. Ėjimas į kitas rinkas visada susijęs su agresyvumu, reikės gal ir nuleisti kainas, mažės pelnas, bet tai bus kelias, kuriuo eis Lietuvos kompanijos, ypač eksportuojančios“, – Lietuvos pramonininkų konfederacijos Metų ekonomikos forume sakė R. Dargis.

Anot jo, naujų rinkų kryptis jau pradėjo ryškėti šiemet ir kiti metai parodys, ar buvo pasirinktos teisingos kryptys. „Geopolitiniai neramumai apspręs mūsų eksportą ir kryptis. Lietuvos eksporto žemėlapyje įsivyraus struktūriniai pokyčiai. Ieškosime naujų galimybių Kinijoje, Pietryčių Azijoje, Artimuosiuose Rytuose. Tam reikės sutelktų tiek verslo, tiek valdžios pastangų“, – kalbėjo LPK prezidentas.

R. Dargio teigimu, kiti metai taip pat bus svarbūs tuo, jog šalis įsives eurą, be to, prasidės naujas Europos Sąjungos (ES) paramos įsisavinimas.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.