Vyksta Vilniaus knygų mugė!

Lietuvos parodų ir kongresų centrą „Litexpo“ nuo vasario 19 d. užkariauja Vilniaus knygų mugė, jos literatūriniai įtariamieji ir tyrėjai – renginys keturioms dienoms atsigręš į Lietuvoje ir pasaulyje mylimą detektyvo žanrą. Mugėje netruks paslapčių, staigmenų ir intrigų, nes šios detektyvinės istorijos bendrininkais ir kūrėjais taps visi – daugiau nei 300 dalyvių iš 9 pasaulio šalių, daugybė autorių ir tūkstančiai apsilankiusių.

Susitikti kviečia svarbiausi mugės svečiai iš 15 šalių: šiuolaikinio detektyvo žvaigždė Salla Simukka (Suomija), meilės romanų autorė Sussana Kubelka (Austrija), kriminalinės literatūros ekspertė Kerstin Bergman (Švedija), elegantiškasis Michailas Šiškinas (Rusija / Šveicarija), iliustruotoja Frédérique Bertrand (Prancūzija), specialiai į mugę atvykstantys Tomas Venclova (JAV), Laimonas Briedis (Kanada), Aleksandr Butsenko (Ukraina), Gregory Feifer (JAV) ir daugybė kitų.

Tradiciškai programoje daugiausiai numatoma knygų pristatymų ir susitikimų su autoriais. Naujausius leidinius pristatys ir su skaitytojais bendraus Andrius Tapinas, Dalia Staponkutė, Rytis Zemkauskas, Herkus Kunčius, Tomas Vaiseta, Valdas Šeferis, Alvydas Jokubaitis ir Raimundas Lopata, Rasa Aškinytė, Andrius Užkalnis, Agnė Žagrakalytė ir daugybė kitų.

Vasario 19–22 dienomis Vilniaus knygų mugė šešioliktą kartą pristato daugiau nei keturis šimtus renginių. Į mugę lankytojus iš miesto centro, iš stotelės „Arkikatedra“, kas pusvalandį nemokamai veš du autobusai. Išsami renginių programa, naujienos bei naudinga informacija pateikiama adresu www.vilniausknygumuge.lt.

Iki susitikimo mugėje!