VU studentai semiasi patirties iš praktikų

Vilniaus universiteto (VU) Informacijos ir komunikacijos fakulteto kvietimu įmonių grupės „Penki kontinentai“ Sistemų administravimo departamento vadovas Tomas Okmanas tapo šios aukštojo mokslo įstaigos lektoriumi.

VU Informacijos ir komunikacijos instituto direktorė profesorė Zenona Atkočiūnienė teigė besidžiaugianti, kad Tomas noriai atsiliepė į kvietimą, o išsamiau jo veiklą galės įvertinti pasibaigus semestrui.

Informacijos vadybos magistrantams Tomas paruošė ir skaito paskaitas apie naujų IT verslų kūrimą. Anot lektoriaus, tai nauja, bet daug susidomėjimo sulaukianti tema. „Modernios technologijos, internetas ir mobilieji įrenginiai keičia ne tik mūsų kasdienybę, bet ir verslą. Kaip kurti verslą virtualiajame pasaulyje, jame įsitvirtinti ir išgyventi – tai klausimai, į kuriuos ir ieškome atsakymų šiose paskaitose. Tikiu ir viliuosi, kad šiandieniai studentai ne tik sėkmingai įgyvendins savo idėjas, bet ir prisidės prie Lietuvos IT rinkos plėtros“, – sako T. Okmanas.

Beveik dešimtmetį Tomas dirba vienoje didžiausių Lietuvoje IT kompanijų „Penki kontinentai“. Drauge su kolegomis jis yra prisidėjęs prie daugybės įmonės įgyvendintų projektų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, pats inicijavo ne vieną iš jų. Tomas taip pat aktyviai dirba su tokiomis pasaulinėmis IT lyderėmis kaip „Unisys“, „Microsoft“, „Cisco“, „Envivio“, „Hemmersbach“ ir kt.