SMK studentai programavimo žinių semsis verslo įmonėse

Aktyvesnis verslo įmonių ir mokslo institucijų bendradarbiavimas Lietuvoje pamažu įsibėgėja. Vienas iš sėkmingų tokios veiklos pavyzdžių – įmonių grupės „Penki kontinentai“ ir viešosios įstaigos Socialinių mokslų kolegija (SMK) partnerystė, užsimezgusi dar praėjusių metų vasarą.

Siekdamos vienyti ir stiprinti akademinę bei verslo bendruomenę, įkvėpti jaunąją kartą pritaikyti studijų žinias praktiškai, šių metų vasario pabaigoje abi institucijos pasirašė ketinimų protokolą. Jis numato, kad įmonių grupė įdarbins SMK studentus, įgijusius programavimo ir multimedijos specialybę, prisidės prie dalinio studijų finansavimo, sudarys sąlygas kolegijos studentams atlikti įmonėje profesinės veiklos praktiką, dalyvaus studijų programos tobulinimo procese.

Anot SMK kolegijos direktorės Gabijos Skučaitės, šis susitarimas – tai ne tik svari parama studentams, bet ir galimybė suartinti verslo ir mokslo organizacijas bendriems tikslams. „Naujoji sutartis reikšminga užtikrinant garantuotas darbo vietas būsimiems programavimo specialistams ir plėtojant mokslo bei verslo partnerystę. Stojantieji galės rinktis šias perspektyvias studijas ir gauti tikslinį studijų finansavimą, padengiantį studijų kainą“, – sakė G. Skučaitė.

Įmonių grupės „Penki kontinentai“ Personalo departamento vadovės Anželikos Daujotienės teigimu, studijų, mokslinių tyrimų ir verslo integracijos procesai būtini kiekvienai šaliai, kurios darnaus vystymosi prioritetas yra žinių visuomenė ir konkurencinga ekonomika. „Mokslas ir verslas turi veikti išvien, nes tik tokiu atveju šalyje galima paspartinti žinių visuomenės kūrimąsi. Svarbu, kad darbo rinkai būtų rengiami tokie darbuotojai, kuriems baigus studijas darbo vieta būtų garantuota, o verslininkams nereikėtų nepaliaujamai ieškoti specialistų“, – sakė A. Daujotienė.


Socialinių mokslų kolegija

Tikimasi, kad plečiama partnerystė padės stiprinti mokslo ir verslo visuomenės bendradarbiavimą, paskatins inovacijų kūrimą, mokslinių tyrimų ir technologijų plėtrą bei jų pritaikymą versle.

Naujas SMK pastatas Vilniuje – žiūrėti vaizdo klipą