Tarptautinis valiutos fondas pradeda misiją Lietuvoje

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) pradeda eilinę misiją Lietuvoje. Vizito metu bus vertinama šalies ekonomikos raida ir viešieji finansai. Fondo atstovai susitiks su finansų ministru, Lietuvos banko ir Vyriausybės vadovais.

Finansų ministerija nurodo, kad TVF ekspertai kovo 19 dieną susitiks su ministru Rimantu Šadžiumi ir viceministru Algimantu Rimkūnu. Kovo 20-ąją numatomas susitikimas ir su Lietuvos banko vadovu Vitu Vasiliausku.

Paskutinį kartą TVF misija Lietuvoje lankėsi pernai spalį, jai vadovavo TVF Europos departamento Lenkijos ir Baltijos šalių padalinio vadovo pavaduotojas Christophas Klingenas (Kristofas Klingenas).

Netrukus po to TVF paskelbė, kad 2015 metais valdžiai gali tekti didinti pajamų bazę ir mažinti kai kurias išlaidas. Anot ataskaitos, įgyvendinti planą šiemet sumažinti struktūrinį deficitą 0,5 punkto iki 1,2 proc. BVP nebus paprasta.

TVF pernai rudenį teigiamai įvertino Lietuvos finansų sektoriaus padėtį ir energetikos sektoriaus reformas, taip pat nurodė, kad teigiamos įtakos ekonomikai turės euro įvedimas.

TVF misijos Lietuvoje tradiciškai dirba kas pusę metų. TVF nare Lietuva yra nuo 1992 metų.

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.