BMW elektromobilyje – techninė integracija su „Apple iPhone“ ir „Watch“

Kaip praneša „Business Insider“, kompanijos „Apple“ ir BMW sėkmingai bendradarbiauja ir kuria naują sistemą, skirtą elektromobiliui „BMW i3“.

Skelbiama, kad sistema leis prie elektromobilio elektronikos prietaisų prijungti „iPhone“, „iPad“ ir „Watch“. Beje, prijungti šiuos įrenginius bus galima ne tik prie transporto priemonės multimedijos sistemos siekiant paleisti navigacijos, telefono ar pramogines funkcijas. Prie „BMW i3“ prijungtų „Apple“ prietaisų ekranuose vairuotojai taip pat galės matyti tokius duomenis kaip degalų sunaudojimas, automobilio greitis ir rida.

Verta paminėti, kad BMW jau senokai ieško būdų, kaip „Apple“ technologijas panaudoti savo automobiliuose. Neseniai automobilių gamintoja pristatė taikomąją programą, skirtą „Apple Watch“. Ji „BMW i3“ ir „i8“ vairuotojams, naudojantis išmaniaisiais laikrodžiais, leidžia pasitikrinti akumuliatoriaus būklę, susiplanuoti maršrutą ir paruošti mašiną kelionės pradžiai (pavyzdžiui, nusiųsti jai komandą sušildyti arba atvėsinti saloną).