Azerbaidžano prekybos sektorius atranda modernius technologinius sprendimus

Balandžio pradžioje Azerbaidžano sostinėje Baku vyko 9-oji tarptautinė paroda „Horex Caucasus 2015“, skirta viešbučių, restoranų ir prekybos sektoriams. Savo produktus ir paslaugas renginyje pristatė beveik 400 įmonių iš daugiau nei 40 pasaulio šalių: Italijos, Korėjos, Azerbaidžano, Rusijos, Lietuvos, Turkijos ir daugelio kitų.

Parodą atidaręs Azerbaidžano kultūros ir turizmo ministras Abulfasas Garajevas pabrėžė, kad šalyje vis dažniau rengiami tarptautiniai kultūros, sporto, mokslo renginiai ženkliai prisideda prie sparčios viešbučių, restoranų ir prekybos sektorių plėtros. Ministras taip pat priminė, kad kitais metais paroda švęs jubiliejų ir pakvietė visus aktyviai joje dalyvauti.

Pirmą kartą parodoje dalyvavo ir bendrovės „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) delegacija. BS/2 specialistai parodoje pristatė techninę ir programinę įrangą mažmeninės prekybos įmonėms.

Anot BS/2 mažmeninės prekybos įrangos pardavimo projektų vadovo Emilio Musayevo, didelis ir sparčiai besiplečiantis Azerbaidžano mažmeninės prekybos sektorius atveria verslui daug naujų galimybių. „Šalyje pradėjus kurtis dideliems prekybos centrams, auga specializuotų sprendimų paklausa. Daugiau nei 15 metų dirbdami Azerbaidžano rinkoje ir neblogai ją pažinodami, galime pasiūlyti geriausiai jos poreikius atitinkančių sprendimų – tiek techninės, tiek programinės įrangos. Be to, šalyje veikianti antrinė BS/2 bendrovė BSKOM jau sėkmingai įgyvendino ne vieną mažmeninės prekybos projektą ir gali užtikrinti profesionalią įrangos priežiūrą“, – sakė E. Musayevas.

Parodos „Horex Caucasus 2015“ lankytojams BS/2 pristatė mažmenininkams skirtų techninių įrenginių. Į bendrovės stendą užsukę lankytojai galėjo daugiau sužinoti apie partnerės „Wincor Nixdorf“ produktų šeimos BEETLE POS įrangą, automatizuojančią kasų darbą. Specialistai taip pat siūlė susipažinti su įmonės „Bizerba“ svėrimo įrenginiais, „Gateway“ apsauginiais varteliais.

Netrūko stende ir specializuotos programinės įrangos. Nemažo susidomėjimo sulaukė kompanijos „Service Plus“ programinis sprendimas „SuperMag“, skirtas visapusiškam prekybos centrų darbo automatizavimui. Be to, pristatyti BS/2 mobiliųjų programinių produktų šeimos „Mobile.iQ“ sprendimai „Mobile Banking.iQ“ ir „Mobile Loyalty.iQ“, pritaikyti mobiliesiems įrenginiams ir pagreitinantys svarbių verslo operacijų įgyvendinimą.

„Horex Caucasus 2015“ metu taip pat vyko XIV tarptautinė turizmo paroda „AITF 2015“ bei antrą kartą surengta katerių ir jachtų mėgėjams skirta paroda „CIBS 2015“. Visus šiuos renginius inicijuoja ir remia Azerbaidžano kultūros ir turizmo ministerija, palaikoma tarptautinės turizmo organizacijos UNWTO (angl. The United Nations World Tourism Organization), Azerbaidžano turizmo asociacijos (AzTA) ir tarptautinių turizmo parodų asociacijos ITTFA (angl. International Fair of Tourism).