„Amazon“ pristatė stebuklingą mygtuką

Bendrovė „Amazon“ pristatė mygtuką „Dash“, skirtą vienu paspaudimu į namus užsisakyti prekių. Tai „Wi-Fi“ ryšiu su namų tinklu susisiejantis prietaisas. Kiekvienas mygtukas atlieka tik konkrečią funkciją – užsako ant jo vaizduojamą produktą. Mygtukas tvirtinamas prie bet kokio lygaus paviršiaus lipnia juosta arba segtuku.

Norint, kad prietaisas pradėtų veikti, reikia sujungti jį su „Amazon“ programėle, kuri skirta užsakymams atlikti. Joje nustatomas pristatomo produkto kiekis.

Apgalvota ir tai, kas bus, jei keli šeimos nariai paspaus mygtuką. Nuspaudus mygtuką, telefone pasirodys pranešimas apie užsakymą, kurį bus galima nutraukti. Be to, kol užsakyta prekė nebus pristatyta, kitos užsisakyti nebepavyks.

Kad „Amazon Dash“ veiktų, nereikia nei telefono, nei kompiuterio. Pakanka, kad namuose veiktų „Wi-Fi“ ryšys. Kol kas mygtukas skirtas prekėms, kurios užsakomos nedažnai, iki kelių kartų per mėnesį: skalbimo milteliams, kavos aparatų kasetėms, sauskelnėms, skutimosi peiliukams ir pan. JAV užsakymai pristatomi nemokamai.

Kaip veikia mygtukas, galite stebėti vaizdo klipe.