„ProfIT“ ragina įmones perkelti „Windows Server 2003“ į „debesis“

Kompanija „Microsoft“ paskelbė, kad šių metų liepos 14 d. nutraukia serverių operacinės sistemos „Windows Server 2003“ palaikymą. Įmonės skatinamos jau dabar pereiti prie „Windows Server 2012“ operacinės sistemos, nes migracija užima daug laiko – nuo savaitės iki mėnesio.

Informacinių technologijų bendrovės jau po truputį įgyvendina serverių migraciją. Tačiau tų įmonių, kurių veiklos sritis tiesiogiai nesusijusi su technologijomis, vadovai nenori galvoti apie gresiančias išlaidas ir kurį laiką sutrikusį personalo darbą, todėl vis dar nesiryžta įrangos atnaujinti. Kiti tiesiog nesureikšmina šio fakto, nes mano, kad pasibaigus „Windows Server 2003“ galiojimo laikui, sistema ir toliau veiks. Tai tiesa, tačiau jie neįvertina, kad neatnaujinamos sistemos pažeidžiamumas labai didelis – net vienkartinis serverio veiklos sutrikimas gali sukelti rimtų padarinių visai įmonės IT infrastruktūrai ir grėsti finansiniais praradimais.

Vienas iš sprendimų, kaip išvengti milžiniškų išlaidų ir sklandžiai pereiti prie „Windows Server 2012“, – patikėti visus darbus profesionalams. Bendrovės „Penkių kontinentų komunikacijų centras“ specialistai išanalizuos įmonės poreikius ir paruoš projektą, kaip optimaliausiai migruoti duomenis keičiant operacinę sistemą. Dar geresnis sprendimas bendrovėms, siekiančioms atsikratyti rūpesčių, – iš viso nestatyti serverių savo biure, o nuomotis juos virtualiai. Tokiu atveju suformuojama virtuali serverių infrastruktūra: serveriai fiziškai yra juos prižiūrinčioje įmonėje, o serverių paslaugas nuomojančios bendrovės darbuotojai prie jų jungiasi per nuotolį.

Anot „Penkių kontinentų komunikacijų centro“ užsakomųjų paslaugų „ProfIT“ vadovo Manto Vedricko, virtualaus serverio nuomos paslauga padeda įmonėms ne tik išvengti daugybės rūpesčių, bet ir užtikrina sklandų darbą nuolat kintančiomis verslo sąlygomis. „Jums nebereikės investuoti į brangią tinklų įrangą, serverius, jų priežiūrą, rūpintis programinės įrangos atnaujinimu ir samdyti visą parą juos stebintį personalą. Už mėnesinį mokestį visa tai nuomositės kaip paslaugą. Išaugus įmonės poreikiams, prireikus pakeisti, atnaujinti įrangą ar išplėsti tinklą, įmonės veikla nesutriks, nes visi atnaujinimo darbai bus atlikti nepastebimai – paslaugų teikėjo patalpose, kur įranga stovi. Taip išvengsite triukšmo ir kitokių nepatogumų, kurie grėstų, jei įrangą tektų keisti biure, o jūsų darbuotojai galės nuolat dirbti netrukdomi“, – sako M. Vedrickas.

Nuomai siūloma IT infrastruktūra veikia 10 gigabitų tinkle, todėl informacija perduodama itin greitai. Šią paslaugą užsisakiusios įmonės darbas vyksta nenutrūkstamai – palaikomas nenutrūkstamas elektros energijos tiekimas serveriams, o netinkamai veikiantis serveris operatyviai pakeičiamas atsarginiu, tad garantuojamas nuolatinis serveryje saugomų sistemų ir duomenų pasiekiamumas. Be to, užtikrinamas aukštas duomenų saugumas, nes visa informacija duomenų saugykloje saugoma keliose vietose, taip pat daromos atsarginės kopijos, kurios leidžia atkurti net ir dėl neatsargių darbuotojų veiksmų prarastus ar sugadintus duomenis.