Žmogaus smegenys bus naudojamos biometrijai

Pietų Korėjos įmonė „The Korea Internet & Security Agency“ (KISA) paskelbė kurianti naujos kartos biometrijos technologiją. Žmogui atpažinti bus naudojama jo smegenų ir širdies veikla.

Biosignalų, pvz., kardiogramos ir elektroencefalogramos, panaudojimas žmogaus atpažinimui, yra aukštesnis biometrijos lygis nei pirštų atspaudų ar veido skenavimas. Naujos technologijos jau sertifikuotos ir turi būti pradėtos naudoti 2018 metais.

KISA jau sukūrė mokslinių tyrimų komitetą, diegsiantį biometrijos technologiją. Ekspertai atlieka tyrimus pagrindinėse šalies klinikose. Projekte dalyvauja verslo partneriai, kurie planuoja integruoti biosignalų atpažinimą į savo produktus, taip pat telekomunikacijų srities specialistai.

Tyrimų rezultatus priims ir patvirtins Azijos biometrijos konsorciumas. Tai leis išanalizuoti individualius biometrinius rodiklius ir sukurti biosignalų nuskaitymo standartus.

Numatoma, kad naudojantis šia technologija, biosignalus bus galima matuoti per dėvimuosius įrenginius, o duomenys bus perduodami į išmaniuosius telefonus.