JAV „Starbucks“ kavinės renkasi mobiliuosius mokėjimus

Vienas populiariausių pasaulyje kavinių tinklas „Starbucks“ palaiko mobiliųjų mokėjimų tendenciją. 2014 metų pabaigoje galimybė atsiskaityti už kavą išmaniaisiais telefonais pasiūlyta Portlando kavinėse, o šių metų pavasarį tai daryti gali ir visos Vakarų pakrantės gyventojai bei svečiai.

Birželį paaiškėjo, kad mobiliųjų mokėjimų paslaugą kompanija taip pat ims teikti 21-oje Pietų ir Centrinės JAV dalių valstijoje.

Kavinių vadovų teigimu, naujoji paslauga leis sutrumpinti užsakymo laukimo laiką, nes pirkimas gali būti pradedamas dar keliaujant į kavinę. Atsiimti pagamintą kavą, už kurią bus jau sumokėta, galima iš karto užsukus į „Starbucks“.

Nemažai klientų užsuka į „Starbucks“ keletą kartų per dieną. Mobilieji sprendimai padės jiems taupyti laiką ir ilgai nelaukti savo užsakyto kavos puodelio.

Kavinių, kuriose jau veikia mobilieji atsiskaitymai, darbuotojai ir pirkėjai teigia, kad naująja paslauga naudotis itin paprasta: „Įdomu bendrauti su klientais ir mokyti juos užsisakyti prekę bei už ją sumokėti mobiliuoju įrenginiu. Rytais pas mus itin daug lankytojų. Todėl šis sprendimas labai tinka skubantiesiems ar vėluojantiesiems. Daugelis tokių klientų sako, kad tai tikrai patogu ir paprasta.“