SSC sėkmingai įgyvendino e. parašo projektą „SIMas-eSIGN“

UAB „Skaitmeninio sertifikavimo centras“ (SSC) – populiarios elektroninio parašo programinės įrangos JUSTA kūrėja – sėkmingai užbaigė Mokslinių tyrimų ir technologinės plėtros (MTTP) tyrimus, skirtus ateityje pasiūlyti rinkai nauja architektūra paremtų produktų.

„Mobiliųjų ir kompiuterinių technologijų konvergencija ir naujas Europos Sąjungos elektroninio parašo bei asmens duomenų apsaugos teisinis reglamentas kelia naujus iššūkius programinės įrangos kūrėjams užtikrinti elektroninių paslaugų naudotojų patogumą nepažeidžiant asmens tapatybės ir duomenų apsaugos, – teigia SSC direktorius Mudrikas Dadašovas. – Džiaugiamės, kad ES fondų parama prisideda prie naujų inovatyvių produktų kūrimo ir įmonės eksporto potencialo stiprinimo. Įmonės produktyvumas ir aukšta paslaugų kokybė šiomis dienomis yra neatsiejama nuoseklių investicijų į mokslinius bei technologinius tyrimus strategijos dalis.“

2012–2013 m. fundamentaliai sustiprinta MTTP infrastruktūra sudaro galimybę ženkliai sutrumpinti naujų, Europos Sąjungos teisės aktus ir standartus atitinkančių paslaugų bei produktų kūrimą, efektyviau bendradarbiauti su partneriais kitose šalyse, gaminančiais naują įrangą. Įgyvendinant projektus „eSIGN“ ir „SIMas“, nauji architektūriniai sprendimai sėkmingai išbandyti kartu su Izraelio kriptografinės įrangos gamintojo ir JAV vaizdo stebėjimo sistemų gamintojų technologiniais sprendimais. Tai puiki galimybė iki naujo eIDAS Reglamento visiško įsigaliojimo atlikti naujų patikimumo paslaugų produktų tarptautinį auditą ir tapti vienu iš pirmųjų paslaugų teikėjų Europos Sąjungoje, siūlančių šiuos produktus bendroje skaitmeninėje rinkoje.

Ką tik užbaigtas MTTP projektas suteikia galimybes toliau plėtoti JUSTA šeimos programinę įrangą siūlant rinkai naujus eIDAS Reglamentu numatytus produktus, tokius kaip nuotolinio pasirašymo įranga, kvalifikuoti elektroniniai antspaudai įmonėms, kvalifikuoti interneto svetainių tapatumo nustatymo sertifikatai.

Projektui „Įvairių formatų dokumentų elektroninio pasirašymo, e. parašo tikrinimo (eSIGN) bei naujos kartos SIM kortelės su išplėstu funkcionalumu (SIM'as) programinės įrangos sukūrimas“ skirta parama iš Europos Sąjungos Europos Regioninės plėtros fondo sudarė 92820,61 eurų, o 172381,54 eurų investavo pati įmonė.