Paaiškėjo antrojo priėmimo etapo rezultatai

Paaiškėjo antrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas stojimo rezultatai. Kvietimus studijuoti gavo 3613 stojančiųjų, iš jų 1684 pakviesti studijuoti į finansuojamas (valstybės arba su studijų stipendijomis) vietas. Kaip praneša LAMA BPO, iš viso buvo pateikti 8572 prašymai.

Lyderiai tarp aukštųjų mokyklų pagal valstybės finansuojamas vietas ir po antrojo etapo išlieka tie patys – Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) išlaiko aukštą antrąją poziciją (90 surinktų „krepšelių“) ir pagal šį rodiklį nusileidžia tik Vilniaus universitetui (204). Toliau rikiuojasi Kauno technologijos universitetas (83), Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (44) ir Vytauto Didžiojo universitetas (40).

Aukštąsias mokyklas vėl užplūs būsimi studentai – iki rugpjūčio 6 d. 17 val. bus pasirašomos studijų sutartys. Likusios laisvos vietos papildomam priėmimui bus skelbiamos rugpjūčio 7 d.

Papildomam priėmimui prašymus bus galima teikti nuo rugpjūčio 7 iki rugpjūčio 10 d., o paskutiniai šiemet bendrojo priėmimo kvietimai studijuoti bus paskelbti rugpjūčio 12 d. Sutartys su aukštosiomis mokyklomis po papildomo priėmimo bus pasirašomos rugpjūčio 13–14 d.