„BlackBerry Messenger“ išmoko persiųsti pinigus

Bendrovė „BlackBerry“, bendradarbiaudama su „PayPal“, įgyvendina bandomąjį projektą. Kanados gyventojai gali išmėginti per „BlackBerry Messenger“ pranešimų programą pervesti pinigus savo artimiesiems ar draugams. Tam tereikia paspausti „PayPal“ ženkliuką minėtos programos pokalbių lange ir nurodyti norimą pervesti pinigų sumą.

„Šis atsiskaitymo būdas ypač pravers tais atvejais, kai kartu su draugais mokate už bendrą vakarienę, perkate bendrą dovaną ar nuomojatės vieną butą. Pervesti pinigus per „Blackberry Messenger“ patogu ir paprasta, nes jau bendraujate su draugais, – sako „PayPal“ vartotojiškų prekių rinkodaros direktorius Matt Gromada. – Žmonės per „BlackBerry Messenger“ siunčia nuotraukas ar kitokius failus. Kodėl gi nepersisiuntus tokiu pat patogiu būdu pinigų?“

Kol kas pasinaudoti tokia pinigų pervedimo paslauga gali tik nedaugelis žmonių, kurie naudojasi išmaniaisiais telefonais, veikiančiais „BlackBerry“, „iOS“ ir „Android“ operacinių sistemų pagrindu. Artimiausiu metu šia paslauga galės naudotis ir  kitų šalių „Blackberry Messenger“ naudotojai.