„Visa“ atlieka biometrinių technologijų bandymus

Tarptautinės mokėjimo sistemos „Visa“ atstovai pranešė, kad kuria EMV kortelių turėtojų autentifikacijos sistemą pagal biometrinius naudotojų duomenis.

Siekdama patikrinti, kaip veikia finansinių operacijų patvirtinimas pagal klientų biometrinius duomenis, „Visa“ atliks bandymus Pietų Afrikoje. Vienas Afrikos bankas pasiryžo vietoj PIN kodų tam tikruose bankomatuose išmėginti pirštų atspaudų atpažinimo sistemą.

„Visa“ programa leidžia atpažinti žmogų pagal pirštų atspaudus, delno venas, balsą, akies rainelės ir veido nuotraukas. Garantuojama, kad biometriniai duomenys perduodami laikantis saugumo reikalavimų, pvz., pirštų atspaudus galima nuskaityti biometriniu skaitytuvu, užšifruoti ir tuomet naudoti kortelių turėtojų autentifikacijai.

„Visa“ technologija pritaikyta EMV standarto lustams, todėl gali būti naudojama bet kuriame pasaulio regione. Nors pirmieji bandymai atliekami Pietų Afrikoje, manoma, kad ši autentifikacijos sistema greitai paplis ir kituose regionuose.

„Biometrijos sistemų poreikis auga, nes ieškoma patogesnio ir saugesnio autentifikacijos būdo už PIN kodus ir klientų parašus, – sakė „Visa“ vyriausiasis viceprezidentas Markas Nelsonas. – Kad biometrijos sistemos plačiai išpopuliarėtų, labai svarbu laikytis atvirųjų standartų. Pritaikymas EMV lustams garantuoja, kad biometrijos sistema bus įdiegta greitai ir sėkmingai.“

Pirmajame etape biometrijos sistema bus diegiama tik į bankomatus, pritaikytus lustinėms kortelėms, vėliau numatoma ją įdiegti ir į mokėjimo terminalus.