Konferencijoje „ATM Security 2015“ – šiuolaikiški bankomatų apsaugos sprendimai


BS/2 atstovai: Rinkodaros skyriaus vadovas Boris Kuzmas (k.) ir programinės įrangos pardavimo vadybininkas Vilius Gofmanas

Spalio viduryje Londone 15-ą kartą vyko Bankomatų pramonės asociacijos (angl. ATM Industry Association, ATMIA) ir bendrovės RBR (angl. Retail Banking Research) organizuojama konferencija „ATM Security 2015“. Tai vienas reikšmingiausių renginių, skirtų bankomatų saugumo temoms.

Į konferenciją susirinkę šios srities ekspertai iš viso pasaulio skaitė pranešimus aktualiomis temomis, supažindino su naujausiais saugumo sprendimais, dalijosi patirtimi ir diskutavo apie bankomatų rinkos perspektyvas. Daug dėmesio renginyje buvo skirta ne tik fizinei bankomatų apsaugai, bet ir kompleksiniams saugumo sprendimams. Vieną iš jų – integruotą techninės ir programinės įrangos sprendimą „ATMeye.iQ“, skirtą savitarnos įrenginių apsaugai, demonstravo bendrovės „Penkių kontinentų bankinės technologijos“ (BS/2) atstovai.

BS/2 programinės įrangos pardavimo vadybininkas Vilius Gofmanas sako, kad augant bankomatų skaičiui, didėja ir inovatyvių apsaugos sprendimų paklausa. „Dėl sukčiavimo ir kitų nusikaltimų, susijusių su bankomatais verslas patiria didelių nuostolių. Sprendimas „ATMeye.iQ“, kuris jau naudojamas beveik 70-yje pasaulio šalių, ne tik saugo savitarnos įrenginius nuo įvairių fizinių grėsmių, duomenų vagysčių, bet ir nuolat filmuoja aplinką bei fiksuoja įtartinus veiksmus prie bankomato ir nuotoliniu būdu perduoda filmuotą medžiagą atsakingoms tarnyboms. Ją galima stebėti realiuoju laiku kompiuteryje ar mobiliajame įrenginyje ir operatyviai reaguoti, pastebėjus pavojaus ženklus“, – sako BS/2 atstovas.

Konferencijos dalyviai taip pat turėjo galimybę susipažinti su atnaujintomis „ATMeye.iQ“ funkcijomis, tarp kurių įrenginių būklės monitoringas realiuoju laiku, išplėsta lanksti paieška archyve, vaizdo kamerų būklės momentinė patikra ir kt.

Nemažo susidomėjimo sulaukė ir kitas bendrovės pristatytas grynųjų pinigų srautų valdymo sprendimas „Cash Management.iQ“. Jis užtikrina grynųjų pinigų srautų ir balanso monitoringą realiuoju laiku visose pinigų priėmimo ir išdavimo vietose bei saugyklose, padeda planuoti ir prognozuoti inkasavimo užklausas, sklandžiai organizuoti inkasatorių darbą.

Šiųmečiame renginyje dalyvavo finansų ir teisėsaugos institucijų atstovai, techninės ir programinės įrangos gamintojai iš 50 pasaulio šalių. „ATM Security 2016“ Londone vyks kitų metų spalio 11–12 dienomis.