Per 3 mėnesius „Huawei“ pardavė 27 milijonus išmaniųjų telefonų

Išmaniųjų telefonų pardavimai pastarąjį ketvirtį augo 7 proc. ir pasiekė 33 proc. visos apyvartos, skelbia bendrovė „Huawei“. Per trijų mėnesių laikotarpį įmonės parduotų išmaniųjų telefonų skaičius visame pasaulyje pasiekė 27,4 mln. vienetų – net 63 proc. daugiau nei prieš metus.

„Ypač džiaugiamės puikiais plėtros rezultatais už Kinijos ribų ir išaugusia mūsų vidutinės ir aukščiausiosios klasės prietaisų paklausa. Tikimės, kad iki metų pabaigos pasieksime savo tikslą ir parduosime 100 mln. išmaniųjų telefonų“, – teigia „Huawei“ vartotojų verslo grupės generalinis direktorius Richardas Yu.

Bendrovės išmaniųjų telefonų pardavimai Europoje ir Vidurio Rytų bei Afrikos regione per metus išaugo atitinkamai 98 ir 70 proc., Kinijoje – 81 proc. Paskaičiuota, kad modelių „Mate 7“, „P7“ ir „P8“ jau parduota atitinkamai 6,5, 7,5 ir 4 mln. vienetų.

Naujasis „Huawei“ gaminys „Mate S“, kuris rinkai buvo pristatytas šių metų rugsėjį, jau parduodamas daugiau kaip 48 pasaulio šalyse, tarp kurių – Jungtinė Karalystė, Vokietija, Prancūzija, Ispanija, Kinija ir kitos. Lietuvą naujausias bendrovės gaminys turėtų pasiekti iki Naujųjų Metų.

Tyrimų bendrovės GFK duomenimis, per 8 šių metų mėnesius „Huawey“ išliko viena iš trijų didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų pasaulyje ir užima 9,5 proc. rinkos. Spalio mėnesį išmaniųjų telefonų gamintoja pateko į bendrovės „Interbrand“ skelbiamą 100 geriausių pasaulyje prekių ženklų sąrašą ir užima jame 88 vietą.