Mobilioji programėlė „ECC-Net Travel“ padės planuojant keliones

Kai prisiminimai apie vasaros atostogas pradeda blėsti, pats laikas trumpoms atostogoms Europos didmiesčiuose. Prieš kelionę atsisiųskite mobiliąją programą „ECC-Net Travel“, kuri padės užtikrinti jūsų teises planuojant kelionę ir jos metu.

Europos vartotojų centras (EVC) Lietuvoje pastebi, kad skundų, susijusių su kelionėse patirtais vartotojų teisių pažeidimais, mažėja. EVC direktorius Tomas Kybartas teigia: „Šiais metais mums pateikta 24 proc. mažiau skundų dėl oro keleivių teisių (įskaitant bagažo problemas) pažeidimų bei 7 proc. mažiau skundų, susijusių su automobilių nuoma nei per tą patį periodą 2014 m. Tai puikios naujienos. Siekiant išlaikyti teigiamą tendenciją, rekomenduojame keliaujant naudotis mobiliąja programa „ECC-Net Trave“l, kuri suteiks reikiamą informaciją apie jūsų kaip vartotojo teises kelionės metu“.

„ECC-Net Travel“ nurodytos įvairios situacijos, kuriose atsidūrusiam vartotojui programa padeda bendrauti su prekybininkais ir nedelsiant išspręsti problemas. Programa praverčia beveik visais nemaloniais atvejais, kylančiais trumpų atostogų ES valstybėse, Islandijoje ir Norvegijoje metu.

Programėlė padės sužinoti, kokios jų teisės atšaukus skrydį, kaip elgtis, jei nuomos kompanija pasiūlo ne tą automobilį, kuris buvo užsakytas, viešbučio kambarys neatitinka lūkesčių arba atsiunčiama brokuota prekė. Dar daugiau, programa nurodo, ką pasakyti patekus į tokias situacijas 25 Europos kalbomis (bulgarų, kroatų, čekų, danų, anglų, olandų, estų, suomių, prancūzų, vokiečių, graikų, vengrų, islandų, italų, lietuvių, latvių, maltiečių, norvegų, lenkų, portugalų, rumunų, slovakų, slovėnų, ispanų ir švedų).

Programa yra nemokama ir puikiai veikia neprisijungus prie interneto, todėl nereikia jaudintis dėl tarptinklinio ryšio mokesčių, ją naudojant užsienio šalyse. „ECC-Net Travel“ galima atsisiųsti iš „Google Play“ („Android“ programa), „Apple App Store“ („iOS“ programa), „Windows Phone Apps & Games Store“ („Microsoft“ sistema).