Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje – technologijų proveržis

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius dalyvavo atidarant Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos Modernaus variklinių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto bei Transporto sektorinio praktinio mokymo centrus. Premjeras renginyje teigė, jog šiandien žengtas žingsnis modernėjimo keliu, čia moksleiviai turės puikias sąlygas ne tik įsisavinti teorines žinias, bet ir efektyviai įtvirtinti jas praktikoje.

„Šiandieną šioje mokykloje dviguba šventė. Atidarome vienintelę Vilniaus regione ir didžiausią Lietuvoje Variklinių transporto priemonių techninės priežiūros ir remonto sektorinio praktinio mokymo bazę. Tokiuose centruose sutelkdami moderniausią mokymo įrangą, geriausius profesijos mokytojus, mes toliau investuojame į rinkoje paklausių profesionalų rengimą, galinčių dirbti su naujausiomis transporto ar jų priežiūros bei remonto priemonėmis, į darbuotojų kvalifikacijos kėlimą. Labai svarbu, kad šia technologine baze taip pat galės naudotis kitų profesinių mokyklų mokiniai, aukštųjų mokyklų studentai, įmonių darbuotojai“, – sakė premjeras A. Butkevičius.

Praktinio mokymo centras – labai prasminga Europos Sąjungos lėšų investicija. Įdiegta naujausia technologinė įranga padės besimokantiems įgyti plataus spektro kvalifikaciją ir greitai surasti darbą.

„Šia proga noriu padėkoti mokyklos vadovams už ryžtą eiti pirmyn ir siekti aukščiausių profesinio rengimo standartų. Taip pat nuoširdžiai dėkoju statybinių įmonių atstovams už kokybiškai atliktus darbus“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas ir visiems palinkėjo kūrybiško ir sėkmingo darbo atnaujintose mokymo erdvėse.