Sukurta universali namų prietaisų valdymo programa

Kasdien daugėja išmaniųjų įrenginių, kurie valdomi per specialią programėlę iš išmaniojo telefono. Nepatogu tai, kad kiekvienam iš jų valdyti reikia atskiros programos. Masačiusetso technologijos universiteto (JAV) mokslininkai sukūrė universalią programą „Reality Editor“, kuri leis valdyti visus įrenginius.

Programa „Reality Editor“ sujungia keletą įrenginių į bendrą valdymo tinklą. Tam naudojama išplėstosios realybės technologija. Konkretaus įrenginio valdymo sąsaja matoma „iPhone“ ekrane, kai telefono vaizdo kamera nukreipiama į norimą valdyti įrenginį.

Ši technologija leidžia sujungti ir automatizuoti įrenginių veiklą, o norint kartu valdyti kelis prietaisus, naudojami specialūs QR kodai.

„Reality Editor“ sukurta atviro kodo „Open Hybrid“ pagrindu, kad naudotojai galėtų patys suformuoti įrenginiams reikiamas užduotis. Pavyzdžiui, naudojantis programa galima suformuoti užduotį davikliams, kad koridoriuje įsijungtų šviesa, jei  naktį atsikeliate nuo lovos.

Šią programą, pritaikytą „iOS“ sistemai, jau  galima parsisiųsti iš „App Store“, tačiau, ar ji išpopuliarės kol kas dar sunku prognozuoti.