Parodoje „Studijos 2016“ bus pristatyta mobilioji programa, padėsianti skaityti

Raštingumo kompetencijoms ugdyti sukurta inovatyvi mobilioji programa „LiterALLcy“ skirta specialiųjų poreikių ar negalią turintiems vaikams ir sudaro galimybę individualizuoti užduotis.

„Šiuo metu galima rasti daug įvairių mobiliųjų programėlių, padedančių vaikams pažinti raides, tarti pirmuosius žodžius ar sudėti sakinius. Tačiau ši programa išsiskiria tuo, kad ją galės kurti kiekvienas naudotojas. Jei vaikui patinka vaisiai, visos abėcėlės raidės galės iliustruoti vaisius. Bus galima visas abėcėlės raides susieti su nuotraukomis, iliustruojančiomis šeimos narius ir artimiausius draugus“, – sako projekto koordinatorė, Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) lekt. dr. Eglė Celiešienė.

Programėlės autorius, ergoterapeutas Jorge‘as Garcia Caballero tikina, kad specialiųjų poreikių ar negalias turintiems vaikams mobiliosios programos ne tik padeda sutelkti dėmesį, bet ir pasiekti labai gerų rezultatų. „Kiekvienu atveju labai svarbu individualizuoti užduotis pagal konkretaus vaiko pasiekimus ir galimybes, nepamiršti pagirti už laimėjimus. Tad programėlė kaskart leidžia dėlioti šešių skirtingų užduočių eiliškumą ir sudėtingumą“, – kalba jis.

Programėlė sukurta LEU bendradarbiaujant su 3 užsienio partneriais iš Prancūzijos ir Ispanijos pagal Eramusprogramą. Taip pat bendradarbiauta su tarptautiniu mokslininkų ir praktikų tinklu „Žaidimai vaikams su negalia“ (Play for Children with Disabilities (LUDI), kuriame Lietuvai atstovauja Lietuvos demokratiškumo ugdymo kolegija. Šis tarpdisciplininis profesionalų tinklas ieško universalių ir inovatyvių kompetencijų tobulinimosi modelių, siekia intervencijos kuriant žaidimą vaikams su negalia.

Mobilioji programa bus pristatyta 2016 m. vasario 4 d. (ketvirtadienį) 15.15 val. Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ (Laisvės pr. 5, Vilnius), Inovacijų alėjos susitikimų erdvėje, renginyje „Mobilioji aplikacija spec. poreikių vaikų skaitymui ir rašymui ugdyti“ parodos „Studijos 2016“ metu.

Daugiau informacijos apie mobiliąją programą rasite čia.

Pristatomasis programėlės vaizdo klipas