„Google“ išmokys telefonus „matyti“ žmones

„Google“ bendradarbiaus su bendrove „Movidius“ dėl naujoviškų lustų „Android“ išmaniesiems telefonams kūrimo. Specializuoti procesoriai padės įrenginiams suprasti, kas vaizduojama nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Jie galės savarankiškai atpažinti žmonių veidus ir gatvių ženklus.

Pernai „Google“ išleido programą „Google foto“, kuri padeda iš nuotraukų nustatyti, kas jose vaizduojama, pvz., salotos, ir priskirti atitinkamam teminiam albumui, šiuo atveju – „Maistas“. Tačiau „Google foto“ programa turi prisijungti prie interneto, nes atpažinimo procesas vyksta nutolusiame serveryje.

Dabar „Google“ siekia, kad atpažinimo procesas vyktų pačiame „Android“ įrenginyje. Tokiu atveju naudotojui nebeteks laukti, kol įrenginys prisijungs prie virtualaus debesies.

Ši technologija gali labai pagelbėti prastai matantiems žmonėms orientuotis gatvėje ir atpažinti pažįstamus žmones, o keliautojams – išsiversti kelio ženklus.  

„Google“ jau ne pirmą kartą bendradarbiauja su „Movidius“, kuriančia kompiuterinio matymo technologijas. Bendrovė gamina „Myriad 1“ procesorius „Project Tango“ išmaniesiems telefonams ir planšetėms, kurie geba nuskanuoti aplinką ir atkurti jos 3D modelį.

Šį kartą „Google“ pirks iš „Movidius“ kai kuriuos „MA2450“ lustus, taip pat jiems būtiną programinę įrangą.