Knygų mugė vilios gyvais susitikimais ir renginių gausa

Vasario 25–28 d. į parodų ir kongresų centrą LITEXPO kviečia 17-oji Vilniaus knygų mugė. Lankytojų tradiciškai čia lauks ne tik daugiau nei 300 Lietuvos ir užsienio šalių leidyklų, bet ir įdomi kultūrinė programa bei pirmą kartą rengiamas antikvarinių knygų aukcionas.

Šių metų mugės tema – „Personažas ieško autoriaus“. Kaip sako LITEXPO parodų grupės vadovė Milda Gembickienė, tai ne vien siūlymas atidžiau peržvelgti literatūros puslapius, apsvarstyti santykį tarp kūrėjo ir jo kūrinių, sugalvotų personažų, bet ir raginimas suteikti knygoms gyvybės, siūlymas apsidairyti aplink ir į kasdienybę įpūsti tikro, gyvo susitikimo ir netikėto atradimo džiaugsmo.

Į gyvą susitikimą su rašytojais mugės lankytojus kvies ir įmonių grupės „Penki kontinentai“ laida „Knygos per „Penki TV“. Jos kūrėjų komanda kalbins rašytojus, rengs vaizdo reportažus ir savo laidose stengsis nušviesti įdomiausias mugės akimirkas. „Kadangi šiemet organizatoriai kviečia personažus ieškoti savo autorių, drauge su jais įdomių kūrėjų ieškosime ir mes. Planuojame sėsti ir pasikalbėti su viešnia iš Rusijos solidžiomis literatūros premijomis apdovanota Marina Stepnova, pasaulinių bestselerių autore brite Liucinda Riley, naujus romanus pristatysiančiais svečiais iš Paryžiaus Valdu Papieviu ir Erika Umbrasaite, vaikų rašytoja iš Slovėnijos Jana Bauser ir kitais. O tai, ką spės užfiksuoti mūsų kameros, pristatysime žiūrovams bene vienintelėje Lietuvoje knygų laidoje „Knygos per „Penki TV“. Tad maloniai kviečiame žiūrėti“, – sako laidos prodiuserė Julija Usova.

Antrame aukšte įsikūrusioje atviroje ir interaktyvioje Bibliotekų erdvėje „Penki kontinentai“ kvies susipažinti ir su savo biblioteka, kurioje įmonės darbuotojai randa naudingų knygų apie informacines technologijas, verslą, rinkodarą, kultūrą ir kt.

„Penkių kontinentų“ valdomas TV kanalas „Penki TV“ taip pat pasiūlys užsukti į šiemet dvigubai išaugusią Muzikos salę, kurioje į savo stendus pakvies per pusę šimto muzikos leidėjų ir koncertų organizatorių. Anot šį projektą inicijuojančios ir organizuojančios asociacijos AGATA direktorės Agnės Masalskytės, tai galimybė atrasti ne tik naujausią lietuvišką muziką, bet ir susitikti su atlikėjais be sceninio barjero. „Knygų mugė mums atnešė be galo vertingą tradiciją ne tik susipažinti su naujausiais kūrėjų darbais, bet ir su jais susitikti, pabendrauti, išgirsti jų mintis įvairiomis temomis. Praėjusiais metais daugelis atlikėjų įvertino šiuos susitikimus ir puikią Muzikos salės atmosferą, tad šiais metais turime dar gausesnį būrį atlikėjų, kurie keturioms dienoms įsikurs Muzikos salėje“, – sako A. Masalskytė.

Muzikos salės erdvėje per keturias dienas planuojama daugiau nei 40 gyvos muzikos koncertų. Juos tiesiogiai internetu per DELFI TV ir svetainėje www.scena.lt transliuos „Penki TV“. Profesionalioje scenoje naujausius savo albumus pristatys Andrius Mamontovas, Ieva Narkutė, Dainius Pulauskas su grupe, Jurga, Monika Liu, Vidas Bareikis, Monika Linkytė, Gerai Gerai, Donatas Montvydas, grupės „Keymono“, „Garbanotas Bosistas“ ir kiti jau gerai pažįstami bei debiutuojantys atlikėjai.

Į Muzikos salę užsukę lankytojai taip pat galės atsikvėpti šviesolaidinio tinklo „Skynet“ poilsio erdvėje. Čia bus galima ne tik atsipūsti nuo mugės šurmulio, bet ir nuotaikingai praleisti laiką šokio sūkuryje. „Skynet“ komanda kvies pažaisti KINECT šokių žaidimą ir laimėti puikų prizų.

Iki 17-osios Vilniaus knygų mugės beliko vos kelios dienos, taigi siūlome iš anksto pasidomėti programa, išsirinkti įdomiausius renginius ir leistis kelių dienų kelionėn į naujus literatūrinius atradimus!

Išsamiau apie knygų mugės renginius ir naujoves