Ateityje atsiskaitysime išmaniaisiais laikrodžiais ir drabužiais

Jau po kelerių metų dėvimieji įrenginiai bus ypač populiari atsiskaitymo priemonė. Žmonės atsiskaitys per išmaniąsias apyrankes, laikrodžius, įvairius aksesuarus ir net drabužius. Kompanijos „MasterCard“ ataskaitoje prognozuojama, kad tokio tipo atsiskaitymų apimtis 2020 m. sudarys 500 mlrd. JAV dolerių. Palyginimui – 2014 m. atsiskaitymų kortelėmis apimtis sudarė 2,1 trln. dolerio.

„MasterCard“ ištyrė 2 mln. socialinių tinklų pranešimų ir išsiaiškino, kad dauguma naudotojų norėtų mobilesnių atsiskaitymo būdų. Barselonoje vykstančiame „Mobile World Congress 2016“ kompanija „MasterCard“ paskelbė apie partnerystę su interneto saugumo sistemų tiekėju „WISeKey“. Įmonės visų pirma numato kartu gaminti elitinius laikrodžius su atsiskaitymo funkcijomis. Be to, bendradarbiaujant su „WISeKey“, bus įmanoma įgyvendinti atsiskaitymo funkcijas bet kokiame dėvimajame įrenginyje.

„MasterСard“ atstovai teigia, kad dėvimoji elektronika ateityje atliks daugiau nei vieną funkciją, ir tai laiko vienu iš savo didžiausių uždavinių.