Kodėl „Google“ parduoda baisiausių pasaulyje robotų gamintoją?

Susižavėjimą ir pagarbią baimę keliančių robotų gamintojas „Boston Dynamics“ parduodamas. Kodėl „Google“ nebenori ganyti plieninių avių?

Kompanijos „Boston Dynamics“ robotai tuo pačiu metu kelia siaubą ir susižavėjimą, juos vadina bjauriausiais robotais pasaulyje. Nepaisant šio bjaurumo (o gal kaip tik dėl jo), „Boston Dynamics“ buvo garsiausia kompanija iš robotechnika užsiimančių kompanijų, kurias „Google“ įsigijo kiek seniau nei prieš metus. Kovo 17 d. buvo paskelbta, kad iš „Google“ išaugęs „Alphabet“ holdingas nusprendė parduoti mechaninių pabaisų gamintoją. Apie tai pranešė „Bloomberg“, kaip šaltinį nurodydamas du žmones, susipažinusius su kompanijos planais.

Šaltiniai neatskleidė galimos aktyvo kainos (2013 metų gruodį „Google“ nupirko „Boston Dynamics“ už 500 mln. dolerių), tačiau įvardino potencialius pirkėjus – „Toyota“ ir „Amazon“. Kodėl „Boston Dynamics“ rengiamasi parduoti?

Prieš daugiau porą metų atrodė, kad „Google“ ir „Boston Dynamics“ drauge gali įvykdyti perversmą robotų technikos pasaulyje. Realybė pasirodė esanti nuobodesnė: kaip pareiškė „Bloomberg“ šaltiniai, „Alphabet“ vadovybė kompanijos padaliniams kelia naujus pajamų generavimo planus, o „Boston Dynamics“ negamina produkto, kurį būtų galima parduoti rinkoje. Ir planuojama, kad tokio produkto artimiausius keletą metų dar negamins.

„TechCrunch“ spėja, kad realioji pardavimo priežastis yra ta, kad robotai pasirodė tokie baisūs, kad netgi „Google“ pasijuto nejaukiai. Praeitą mėnesį kai „YouTube“ pasirodė dar vienas „Boston Dynamics“ vaizdo klipas, kuriame dvikojis robotas Atlas vaikšto po mišką ir atsikelia, kai žmogus parverčia jį lazda, „Alphabet“ ryšių su visuomene skyrius aiškiai sakė jaučiantis diskomfortą dėl to, kad kompanija asocijuosis su humanoidais.