Bendrovė „ASHBURN International“ plečia veiklą Turkmėnistane

Bendrovė „ASHBURN International“ (ASHBURN), kurianti mokėjimo kortelių, elektroninės komercijos ir lojalumo sistemas, plečia bendradarbiavimą su Turkmėnistano bankais. 2015 metų vasarą įmonė pradėjo bendradarbiauti su valstybiniu komerciniu Turkmėnistano banku „Dayhan Bank“, o spalio mėnesį – su „Turkmenistan bank“. Bendradarbiavimas plėtojamas ir toliau.

Abiem bankams ASHBURN pristatė pasaulinės mokėjimo įrangos gamintojos kompanijos „Ingenico Group“ elektroninių kortelių skaitytuvų: „Dayhan Bank“ – 1 700, o „Turkmenistan bank“ – 1 600 vienetų. Visi jie veikia naudojant ASHBURN sukurtą mokėjimo terminalų tinklo valdymo sprendimą „TransLink.iQ“, padedantį nuotoliniu būdu stebėti visų įrenginių darbą, atnaujinti jų parametrus ir programinę įrangą. Be to, jis buvo pritaikytas nacionalinei Turkmėnistano mokėjimo sistemai „Altyn Asyr“.

Verslo vystymo departamento direktoriaus Dominyko Mertino teigimu, prie augančios modernių mokėjimo sprendimų paklausos Turkmėnistane prisideda ir dideli tarptautiniai renginiai. „2017 metais šaliai ruošiantis priimti Azijos uždarųjų patalpų žaidynes, čia laukiama daugiau nei 60 šalių sportininkų delegacijų, daugybės žurnalistų, svečių. Statomi nauji viešbučiai, sporto arenos, prekybos tinklai. Sparčiai auga ir šiuolaikiškų mokėjimo įrenginių bei sprendimų paklausa. Džiaugiamės, kad mūsų sukurta sistema sėkmingai naudojama ne tik mūsų šalyje, bet ir užsienyje. Ją vertina tie, kuriems svarbus atliekamų operacijų operatyvumas ir duomenų saugumas. Mūsų partneriai įvertino „TransLink.iQ“ kaip patogią priemonę valdyti elektroninių kortelių skaitytuvų tinklą, priimti ir apdoroti jų atliekamas finansines operacijas“, – sako D. Mertinas.

Programinė įranga „TransLink.iQ“ sukurta ir plėtojama atsižvelgiant į tarptautinių mokėjimo sistemų „VISA International“ bei „MasterCard International“ reikalavimus. Ji atitinka EMV ir PA-DSS standartus, taip pat užtikrina patikimą mokėjimo kortelių savininkų duomenų apsaugą.