„Microsoft“ prisidės prie pasaulinės „Blockchain“ sistemos kūrimo bankams

„Blockchain“ konsorciumas R3CEV sudarė sandorį su „Microsoft“, pagal kurį „Microsoft Azure“ taps debesijos paslaugų  tiekėja „R3“ laboratorijai ir infrastruktūros kūrėja visame pasaulyje.

Šiuo metu prie projekto prisijungė daugiau nei 40 bankų, įskaitant ir HSBC, UBS bei „Wells Fargo“. Laboratorija diegs paskirstomąsias technologijas bankinėje srityje.

„Microsoft“ oficialiai prisijungė prie projekto sudalyvavusi  penkių „Blockchain“ pagrindu veikiančių sistemų bandymuose. Bendrovė suteikė virtualiuosius resursus, reikiamus saugoti buhalterinėms knygoms. Be „Microsoft“, debesų infrastruktūros sprendimus siūlė „IBM Cloud“ ir „Amazon AWS“, tačiau „Microsoft“ pasiūlymas buvo išrinktas kaip tinkamiausias.

R3 nariai gaus priėjimą prie 45-ių debesų paslaugų „Blockchain-as-a-Service tools“. Be „Microsoft“ sprendimų pristatomi ir „Ethereum“, „ConsenSys“, „Ripple“, „Eris Industries“, „Factom“, „BitPay“ ir kitų įmonių sukurtos programos.

„Naudodamiesi debesų technologijomis R3 konsorciumui priklausantys bankai  galės greičiau mokytis ir eksperimentuoti. Tai pagreitins paskirstomųjų registrų diegimą“, – teigia „Microsoft“ tarptautinės plėtros viceprezidentė Pegi Džonson.

„Microsoft“ siūlo taip pat sudaryti technikos architektų, projektų vadovų, laborantų komandą ir pagalbos tarnybą, kurios dirbtų su konsorciumo nariais po visą pasaulį.