Kinijoje banko kortelių 5 kartus daugiau nei gyventojų

Kinijos IT įmonės „Emperor“ viceprezidentas Zheng Song pranešė, kad 2015 metais šalyje buvo 5,4 mlrd. bankinių kortelių.

Statistiniai duomenys skelbia, kad šiuo metu Kinijoje gyvena 1,4 mlrd. žmonių. Per 5-erius metus Kinijos rinkoje mokėjimo kortelių skaičius išaugo daugiau nei 2 kartus. 2010 metais kiekvienam gyventojui kliuvo 1,87 bankinės kortelės, o 2015 metais – 3,83 kortelės.

Z. Songo nuomone, toks augimas susijęs su EMV migracija, nes nuo 2015 metų pradžios bankai privalėjo nustoti gaminti korteles tik su magnetine juosta, jas pakeisdami kortelėmis su lustais. Dėl šios priežasties 2015 metais buvo išleista 2 mlrd. lustinių kortelių.

Be to, bankinių kortelių augimas susijęs su augančia bankinių kortelių panaudojimo sritimi: finansinėse įstaigose, visuomeniniame transporte, socialinei paramai, mobiliojo ryšio paslaugoms ir kt.

Be bankinės kortelės, kiekvienas Kinijos gyventojas turi nacionalinę socialinę kortelę su finansine programa. 2015 metais Kinijoje veikė beveik 20 mln. mokėjimo terminalų ir 840 tūkst. bankomatų.