Kuriama nauja biometrijos rūšis

Biometrinėmis technologijomis, atrodo, jau nieko nenustebinsi. Pirštų atspaudai sėkmingai naudojami mobiliosiose piniginėse „Apple Pay“ ir „Samsung Pay“. Populiarios ir veido, akies rainelės, balso atpažinimo technologijos.

Didžiosios Britanijos finansų institucija „Nationwide“ kuria naują biometrijos rūšį. Kartu su tokiomis organizacijomis kaip „BehavioSec“ ir „Unisys“ kompanija kuria algoritmą, kuris leidžia stebėti unikalų asmens elgesį su naudojamu įrenginiu. Tai gali būti teksto rinkimo ypatumai, skaidrių peržiūrėjimo savitumas ir net išmaniojo telefono laikymo rankoje būdas.

Tokia iniciatyva susijusi su neseniai atlikto tyrimo rezultatais, kurie parodė, kad kiekvienas britas vidutiniškai turi atsiminti bent 6 slaptažodžius, o kartais ir 10. Dėl to daugelis respondentų teigė du kartus per mėnesį besinaudojantys slaptažodžių atkūrimo funkcija.

Kurdama naują autentifikavimo modelį, „Nationwide“ nori pasiūlyti klientams rinktis patraukliausią jiems asmenybės tapatumą patvirtinantį būdą: arba pirštų atspaudus, arba akies rainelės skenavimą, arba elgesiu paremtą biometriją.