Britai mėgsta atsiskaityti senais būdais

Didžiojoje Britanijoje atliktas tyrimas parodė, kad jaunimas nelinkęs atsisakyti grynųjų pinigų, kaip buvo manoma iki šiol.

„First Capital Cashflow“ ekspertų duomenimis, du iš trijų 18–34 metų žmonių neskuba atsisakyti grynųjų pinigų. 67 proc. apklaustųjų atsakė, kad ir toliau labiausiai mėgsta atsiskaityti grynaisiais pinigais. Šiek tiek vyresnių žmonių grupė, priešingai, labiau linkusi atsiskaityti kortelėmis.  

Vertinant visus apklaustuosius, 39 proc. dažniausiai atsiskaito debetinėmis kortelėmis, 32 proc. – grynaisiais, 15 proc. – kreditinėmis kortelėmis, 10 proc. – el. piniginėmis, o 3 proc. iki šiol atsiskaito čekiais.  

„Manėme, kad vyresni žmonės linkę atsiskaityti senaisiais būdais ir vis dar priešiškai žiūri į naujoves. Tačiau pasirodė, kad taip nėra. Nustebino tai, kad senuosius būdus mėgsta jaunimas“, – sako „First Capital Cashflow“ ekspertė Luiza Bukingem.

Čekiais atsiskaito daugiausia tie, kuriems per 55 m. Tačiau 18–24 metų jaunimas čekiais atsiskaito net keturis kartus dažniau nei 45–55 metų amžiaus grupė.