Akredituota nauja SMK studijų programa Kompiuteriniai žaidimai ir animacija

Socialinių mokslų kolegija (SMK) nuo 2016 m. rugsėjo mėn. Klaipėdoje ir Vilniuje pradeda vykdyti naują studijų programą – Kompiuteriniai žaidimai ir animacija.

Ši studijų programa išsiskiria tuo, kad sujungia tarpusavyje besisiejančias kompiuterinių žaidimų projektavimo, programavimo bei skaitmeninės animacijos kūrimo sritis.

Studentai, baigę Kompiuterinių žaidimų ir skaitmeninės animacijos studijas, galės dirbti kompiuterinių žaidimų projektuotojais, programuotojais, testuotojais, 3D grafikos modeliuotojais, animatoriais, kūrybinių kompiuterinių žaidimų ir animacijos projektų vadovais. Taip pat gali profesinę veiklą vykdyti kaip laisvai samdomi specialistai arba kurti verslo įmones, kurios būtų skirtos kompiuterinių žaidimų ir skaitmeninės animacijos kūrimui bei pritaikymui kūrybinių industrijų rinkoje.

Tokias kompetencijas turintys specialistai galės įsidarbinti tiek Lietuvos tiek ir tarptautinio kapitalo kompiuterinių žaidimų įmonėse, skaitmeninės animacijos ir kinematografijos produkciją leidžiančiose studijose bei reklamos agentūrose, kuriančiose įvairius multimedijos projektus.