Skaidri ir aiški informacija internete didins pasitikėjimą valstybės institucijomis

Susisiekimo ministerija siūlo suvienodinti valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetaines, kuriose būtų pateikiama aktuali, patikima ir nuolat atnaujinama informacija, lengvai prieinama kiekvienam interneto naudotojui. Tai išdėstyta ministerijos parengtame projekte, kuris pateiktas svarstyti Vyriausybei.

„Šiuo projektu siekiame visuomenei sudaryti geresnes sąlygas gauti internetu visą viešą informaciją apie valstybės ir savivaldybių institucijas. Manau, kad naudotis suvienodintomis interneto svetainėmis bus daug patogiau ir paprasčiau, o lengvai prieinama ir aiški informacija padidins visuomenės pasitikėjimą valstybės įstaigomis“, – sako susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Numatoma, kad informacija bus skelbiama centralizuotai specialiai šiam tikslui skirtame portale. Projekte nustatyta, kad Vyriausybės valdymo srities įstaigos savo informaciją skelbia portale „Mano vyriausybė“, naikinami nustatyti dizaino reikalavimai ministerijų interneto svetainėms.

Planuojama, kad šios nuostatos įsigalios nuo 2018 m. liepos 1 d. Ši data nustatyta dėl didelės darbų apimties. Vyriausybės valdymo srities įstaigų interneto svetainės į portalą „Mano vyriausybė“ perkeliamos laipsniškai.

Siekiant tolygiai grupuoti įstaigų svetainėse teikiamą informaciją, numatomi nedideli struktūriniai pakeitimai. Vieni jų – nauji skyriai, kuriuose būtų publikuojama svarbiausia įstaigos veiklos informacija. 

Ministerijos siūlymu, valstybinės institucijos savo interneto svetainėse turėtų skelbti  duomenis apie naudojamus tarnybinius lengvuosius automobilius: jų markes, modelius spalvą ir valstybinius registracijos numerius. Manoma, kad tai visuomenei suteiktų daugiau aiškumo ir skaidrumo dėl valstybės transporto parko naudojimo.

Taip pat siūloma nustatyti, kad kasmet iki spalio 1 d. valstybės ir savivaldybių institucijos ir įstaigos pašalintų Informacinės visuomenės plėtros komiteto prie Susisiekimo ministerijos (IVPK) nurodytus interneto svetainių trūkumus ir apie tai informuotų IVPK.