„Wincor Nixdorf“ lyderiauja bankomatų programinės įrangos rinkoje

„Wincor Nixdorf“ tebeužima lyderio poziciją programinės įrangos, pritaikytos įvairių gamintojų bankomatams, rinkoje Europoje ir Lotynų Amerikoje, o nuo 2013 m. įsitvirtino pirmojoje vietoje ir Šiaurės Amerikoje. Tai skelbia britų tyrimų bendrovė RBR.

Visame pasaulyje įmonė užima antrąją vietą programinės įrangos, pritaikytos  įvairių gamintojų bankomatams, rinkoje.

Tyrimo metu buvo išanalizuota 64 įvairių šalių bankų informacija. Ji parodė, kad bankomatų programinės įrangos rinka dinamiškai plečiasi.

Naudodamiesi intelektualia programine įranga, bankai gali teikti klientams daugiau ir įvairesnių, įvairiais kanalais teikiamų paslaugų, integruotų su bankų  CRM (klientų duomenų valdymo) sistemomis.

Diegiant individualius sprendimus klientams, personalizuotas paslaugas, identifikacijos sistemas  per išmaniuosius telefonus ir bekontaktes korteles bei kitokias šiuolaikiškas paslaugas programinės įrangos rinka sparčiai auga ir tobulėja. Kad bankas galėtų lanksčiai reaguoti į pokyčius ir diegti naujoves, ypač svarbu, kad programinė įranga būtų suderinama su įvairių gamintojų įrenginiais.

RBR bendrovės tyrimas  taip pat rodo, kad į programinę įrangą nebežiūrima vien tik kaip į bankomato priedą, sudedamąją dalį. Programinės įrangos, pritaikytos įvairiems įrenginiams,  naudojimo sritys plečiasi. Bankai, rinkdamiesi įrangą, tampa vis lankstesni.

„Wincor Nixdorf“ pavyko išsilaikyti lyderio pozicijose platinant „ProClassic“ šeimos produktus, iš kurių ypač populiarūs „ProCash“ ir „ProFlex4“.

Klientai tikisi, kad bet kuriuo paros metu bet kurioje vietoje galės prieiti prie banke saugomų pinigų. Kadangi bankomatų tinklo prieinamumas yra didžiausias prioritetas, RBR atskirai tyrė ir bankomatų monitoringo programinės įrangos rinką. Pastebėta, kad „Wincor Nixdorf“ ir šioje rinkoje lyderiauja, o Europoje ir Lotynų Amerikoje užima pirmąją vietą.