„Wincor Nixdorf“ bankomatas įvertintas dizaino premija

Įmonei „Wincor Nixdorf“ įteikta „Red Dot Design Award“ premija už naują bankomatą „CINEO C2020“, iš kurio klientai gali išsiimti grynuosius pinigus naudodamiesi išmaniuoju telefonu arba NFC kortele. „Red Dot Design Award“ apdovanojimus teikia Šiaurės Reino Vestfalijos žemės dizaino centras (angl. Design Zentrum Nordrhein-Westfalen). Tai vienas iš prestižiškiausių pasaulyje dizaino konkursų.

„Red Dot Design Award“ apdovanojimas dar kartą pripažino „Wincor Nixdorf“ dizaino gebėjimus. Ši įmonė jau ne kartą yra įvertinta už bankomatų, savitarnos terminalų ir grynųjų pinigų apdorojimo sistemų dizainą.

Naujasis „Wincor Nixdorf“ bankomatas „CINEO C2020“ skirtas klientams, kurie domisi ir naudojasi naujausiomis technologijomis. Išmaniųjų telefonų turėtojai gali išsiimti iš „CINEO C2020“ bankomato pinigus per specialią mobiliąją programėlę. Ši nauja sistema pranaši tuo, kad pinigai išimami ypač greitai, patogiai ir saugiai. Be to, pinigus išimantis asmuo ir sąskaitos, iš kurios išimami pinigai, turėtojas gali būti nebūtinai tas pats. Bankams įdiegti ir sertifikuoti naująjį bankomatą į esamą tinklą itin paprasta, nes „CINEO C2020“ naudojama standartinė programinė įranga.

Išmaniuoju bankomatu galima naudotis per mobiliąją programėlę, kurią „Wincor Nixdorf“ suteikia bankams. Naudodamiesi šia programa, banko klientai iš anksto, dar net nepriėję prie bankomato, gali pasirinkti sąskaitą ir nurodyti reikiamą grynųjų sumą, kurią nori išsiimti. Tuomet jie gauna QR kodą, kurį vėliau nuskenuoja bankomate. Vietoje šio kodo gali būti naudojama ir NFC technologija. Norint išsiimti grynųjų su NFC kortele, klientui reikia įvesti PIN kodą per specialų jutiklinį daviklį.

„CINEO C2020“  bankomatas išsiskiria ne tik šiuolaikišku veikimo principu, bet ir greitomis, patogiomis bei saugiomis finansinėmis operacijomis. Kadangi sistema turi bekontaktį skaitytuvą ir užkoduotą jutiklinį ekraną, skirtą PIN kodui įvesti, galimybė perimti kortelę ar jos duomenis bemaž neįmanoma.

Šiais metais „Red Dot“ konkurse varžėsi rekordinis produktų skaičius – daugiau nei 5 200 produktų iš 57-ių pasaulio šalių. Vertinimo komisiją sudarė nepriklausomi dizaineriai, dėstytojai ir informacinių technologijų temomis rašantys žurnalistai.

Pranešimo originalas

Vaizdo reportažas apie naują bankomatą „CINEO C2020“ >>