Programavimo specialistų rengimas bus remiamas valstybės

Socialinių mokslų kolegijai konkurso būdu studijų programoje „Programavimas ir multimedija“ studijuojantiems studentams paskirtos 4 tiksliniu būdu finansuojamos studijų vietos.

Nuo 2016 m. rugsėjo mėnesio valstybės biudžeto lėšomis studijų kaina bus apmokėta vienam pirmo kurso ir trims antro kurso studentams. Šis sprendimas dar kartą patvirtina išskirtinį programavimo specialistų poreikį šalies ūkio ir IT sektoriaus plėtrai.

Valstybės tikslinio finansavimo dėka gabiausieji studentai turės galimybę gauti pilną studijų kainos kompensavimą studijų metu ir puikią galimybę užsitikrinti darbo vietas perspektyviose IT kompanijose Klaipėdoje ir Vilniuje.

Kolegijoje bus organizuojama kandidatų atranka į Švietimo ir mokslo ministerijos skirtas tiksliniu būdu finansuojamas studijų vietas. Į jas galės pretenduoti akademinių įsiskolinimų neturintys studijų programos „Programavimas ir multimedija“ II kurso studentai ir asmenys, Bendrojo priėmimo metu (per LAMA BPO) dalyvavę konkurse užimti tikslinio finansavimo studijų vietas į Programavimo ir multimedijos studijų programą.