Vykstantiems verslo liudijimų į VMI vietą eilėje rezervuotis padės programėlė „Eilė“

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Vilniaus AVMI) informuoja, Vilniaus gyventojai, susiruošę atvykti į Vilniaus AVMI padalinį Ulonų g. 2, įsigyti verslo liudijimų, vietą eilėje gali rezervuotis pasinaudodami programėle išmaniesiems telefonams „Eilė“. Tačiau VMI primena, kad verslo liudijimus galima įsigyti ir neišeinant iš namų – pasinaudojant programėle išmaniesiems telefonams e.VMI arba užsisakyti per „MANO VMI“.

„Pareigingi mokesčių mokėtojai mėnesio, o šiuo atveju ir ketvirčio, pradžioje skuba įsigyti verslo liudijimų vykdomai veiklai ateinantiems laikotarpiams. Paprasčiausiai tai padaryti galima pasinaudojant programėle išmaniesiems telefonams e. VMI arba prisijungus „MANO VMI“, adresu www.vmi.lt/manovmi. Visgi rūpindamiesi tais, kurie verslo liudijimų keliauja į VMI, įdiegėme aplikaciją išmaniesiems telefonams „Eilė“. Ji leidžia vietą eilėje rezervuotis nuotoliniu būdu ir į VMI atvykti tik priartėjus aptarnavimo laikui. Mokesčių mokėtojai savo laiką gali planuotis tiksliau ir išnaudoti jį efektyviau“, - sako Vilniaus AVMI viršininkė Edita Glumbakienė.

Telefone įsidiegęs nemokamą programėlę „Eilė“, vartotojas ras informaciją apie VMI skyriaus vietą žemėlapyje ir galės pasirinkti norimą paslaugą. Vykstantieji verslo liudijimų, aplikacijoje esančiame paslaugų meniu turėtų pasirinkti „Verslo liudijimai“. Rezervavus vietą eilėje, vartotojui pateikiama ir nuolat atnaujinama informacija apie eilės judėjimą: kiek žmonių laukia prieš jį, kokia preliminari laukimo trukmė ir kt.

„Šiuo metu veikia programėlės „Eilė“ versija „Android“ operacinę sistemą naudojantiems išmaniesiems telefonams, kurią galima parsisiųsti iš „Google Play“. Taip pat baigiame parengti iOS operacinę sistemą naudojantiems telefonams pritaikytą aplikacijos versiją. Ji „AppStore“ turėtų pasirodyti artimiausiomis savaitėmis“,- sako aplikacijos kūrėjas, bendrovės „Inovacijos verslui“ vadovas Andrius Laška. Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad įtakos aplikacijos veikimui gali turėti interneto ryšio apribojimai, ypač, jeigu gyventojas naudojasi „wi-fi“. Dėl šios ar kitų priežasčių patyrę nepatogumų, susidūrusieji su informacijos neatitikimu telefone ir AVMI gyventojų aptarnavimo padalinyje, kviečiami pranešti aplikacijos kūrėjams.

Aplikacijos „Eilė“ vartotojai savo patirtis, pasiūlymus ar pastabas kviečiami bendradarbiauti tiek su aplikacijos kūrėjais, tiek su mokesčių administratoriumi ir savo patirtis, pasiūlymus ir pastabas išsakyti pačioje aplikacijoje arba palikdami įvertinimą „Google Play“. Daugiau informacijos apie aplikaciją galima rasti interneto puslapyje www.eile.lt.