Namų stebėjimas rūpi vis daugiau žmonių

Agentūros „Essence Group and Strategy Analytics“ tyrimai rodo, kad  JAV ir Europoje žmonės išmaniųjų namų sąvoką suvokia saugių namų prasme.

Bene svarbiausia išmaniųjų namų savybė – jų apsauga, įrengiant signalizacijos sistemą ir vaizdo stebėjimo kameras. HD kokybės vaizdo kamerų atsiradimas paspartino išmaniųjų namų technologijų populiarėjimą. Kiekvienas užsakovas turi skirtingus poreikius ir norus, kuriuos gali įgyvendinti HD kameros.

Apsaugos sistemos gali ne tik apsaugosit namus nuo įsilaužėlių, bet ir padėti stebėti namuose paliktus gyvūnus, vaikus ar pagyvenusius žmones. Tai ypač aktualu daugybei užsakovų. Patogiai per nuotolį stebėti  namus išmaniųjų namų gyventojams padeda Debesijos technologijos.

Kaupiant 30 dienų vaizdo kamerų nufilmuotos medžiagos archyvą galima bet kada patogiai peržiūrėti, kas vyko namuose. Toks archyvas padeda ir policijai išsiaiškinti įsilaužimo, vagysčių atvejus.

Vakaruose išmaniųjų apsaugos sistemų diegėjai sulaukia vis daugiau privačių naudotojų užsakymų. Bendrovės „Parks Associates“ duomenimis, 70 proc. atvejų apsaugos sistemos diegiamos privačiuose namuose. Apie 40 proc. apsaugos sistemų, įdiegtų 2015 m., atlieka interaktyvias ir išmaniųjų namų  funkcijas. 2014 m. šis rodiklis siekė 31 proc. JAV 65 proc. šeimų planuoja per artimiausius 12 mėn. įsigyti kokią nors išmaniųjų namų įrangą. Trečdalis iš jų teigia, kad rinksis vaizdo apsaugos kameras.