Olimpinės monetos pristatyme – Lietuvos plaukikų palydėtuvės į Rio de Žaneirą

Liepos 25 d. Lietuvos bankas išleidžia kolekcinę monetą, skirtą olimpinėms žaidynėms Rio de Žaneire. Sidabro monetoje įamžinta olimpinė sporto šaka – plaukimas. Tą pačią dieną naujos monetos sutiktuvės rengiamos Girstučio baseine (Kovo 11-osios g. 26, Kaunas), kur Lietuvos olimpinė plaukimo rinktinė bus palydėta į Braziliją. Renginio pradžia – 11 val. 

Renginyje dalyvaus Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, Lietuvos plaukimo federacijos prezidentas Tomas Kučinskas ir Lietuvos olimpinės plaukimo rinktinės nariai, kurie olimpinėms žaidynėms rengiasi Lietuvoje: Danas Rapšys, Deividas Margevičius, Andrius Šidlauskas ir jų trenerė Ina Paipelienė. Jiems sėkmės olimpiadoje palinkės ir gausus būrys mažųjų plaukikų, dar tik besitreniruojančių Girstučio baseine.

Į renginį taip pat pakviesti monetą sukūrę dailininkai Rūta Ničajienė ir Giedrius Paulauskis bei kartu su moneta išleidžiamo lankstinuko teksto autorius Gintaras Nenartavičius.  

20 eurų sidabro monetas 7 000 vnt. tiražu nukaldino Lietuvos monetų kalykla. Jų įsigyti Lietuvos banko kasose bus galima nuo išleidimo dienos, o užsisakyti iš anksto galima čia.

Tai jau šeštoji Lietuvos banko išleista moneta, skirta olimpinėms žaidynėms, pirmoji išleista 1996 m. ir buvo skirta olimpinėms žaidynėms Atlantoje (JAV). 

Daugiau informacijos apie monetą ir trumpą filmuką galima rasti čia.