RRT lankėsi Taivano delegacija

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyboje (RRT) Taivano Vidaus reikalų ministerijos ir elektroninių ryšių paslaugų teikėjų (Chunghwa telecom) atstovai. Vizito metu svečiai domėjosi Lietuvos patirtimi elektroninio parašo patikimumo užtikrinimo paslaugų teikimo, naudojimo ir priežiūros srityse. RRT atstovai pristatė atnaujintą teisinę bazę ES ir Lietuvoje, supažindino su RRT funkcijomis, susijusiomis su patikimo užtikrinimo teikėjų priežiūra bei aptarė techninių sprendimų, kurie leidžia užtikrinti elektroninio parašo naudojimą Lietuvos viešajame ir privačiame sektoriuje, potencialą ir naudą.

RRT atstovams buvo įdomi Taivano patirtis diegiant elektroninio parašo sprendimus viešajame sektoriuje, kuria pasidalino Taivano delegacijos atstovai.

Taivano delegacija domisi Europos šalių patirtimi, susijusia su elektroninių asmens tapatybės kortelių, išduodamų kartu su elektroninio parašo sertifikatais, platinimu ir naudojimu. Taivano delegacija, prieš atvykdama į Lietuvą, lankėsi Estijoje, o po vizito Lietuvoje lankysis Olandijoje.