„Dell“ baigė EMC įsigijimo sandorį

JAV kompiuterinės technikos gamintoja „Dell“ baigė didžiausią sandorį technologijų rinkos istorijoje. Kompanija už 67 mlrd. JAV dol. įsigijo „EMC Corporation“, teikiančią duomenų talpyklų, debesų kompiuterijos, kibernetinės saugos, analitikos ir kitas paslaugas verslui.

Didžiausia pasaulyje privati technologijų kompanija, kuri nuo šiol vadinsis „Dell Technologies“, vertinama maždaug 74 mlrd. dol. Jos portfelyje – visa verslui reikalinga technika ir paslaugos, įskaitant hibridinius debesų kompiuterijos ir tinklų sprendimus, infrastruktūrą duomenų centrams ir privatiems debesijos sprendimams, programinę ir aparatinę įrangą verslui (kompiuteriai ir kompiuterinė technika), analitikos ir kibernetinio saugumo sprendimus bei paslaugas.

Užbaigus sandorį, po „Dell Technologies“ sparnu atsidūrė ir atskirai veikę abejų kompanijų padaliniai bei įmonės, kurių akcijų turėjo EMC ir „Dell?“: „Boomi“, „Pivotal“, RSA, „SecureWorks“, „Virtustream“ ir „VMware“.

„Dell“ pranešime teigiama, kad naujos įmonės dydis ir tai, kad ji nebus kotiruojama biržoje, leis daugiau eksperimentuoti ir investuoti į inovacijas, mokslinius tyrimus ir rinkodarą.