Šiaulių bankas – tarp pretendentų laimėti prestižinį Europos verslo Oskarą

Šiaulių bankas Europos verslo apdovanojimuose („European Business Awards“) pateko tarp dešimties Europos įmonių, kurios pretenduoja laimėti apdovanojimą už  „Metų augimo strategiją“. Šiaulių bankas taip pat pelnė ir nacionalinio laimėtojo apdovanojimą už itin sėkmingą veiklą Lietuvoje.

„Džiaugiamės sulaukę solidaus įvertinimo didžiausiuose Europos verslo apdovanojimuose. Konkurse, kuriame paraiškas pateikė net 33 tūkst. įmonių, buvome ne tik išrinkti viena sėkmingiausių šalies įmonių, bet ir patekome tarp 10-ies bendrovių, kurios išsiskyrė sėkminga augimo strategija. Pastaraisiais metais Šiaulių bankas nuosekliai plečiasi ir stiprina pozicijas Lietuvos rinkoje, todėl ypač džiugu, kad plėtra buvo taip aukštai įvertinta ir tarptautiniu mastu“, – pažymėjo Šiaulių banko administracijos vadovas Vytautas Sinius.

Pasak Šiaulių banko administracijos vadovo, pastaraisiais metais banko augimas buvo ypač spartus – augo paskolų smulkiajam ir vidutiniam verslui bei gyventojams apimtis, įsigijus „Finastos“ banką išplėstas paslaugų spektras investicinių paslaugų srityje. Šiaulių bankas pirmauja finansuojant daugiabučių namų atnaujinimo programą.

Europos verslo apdovanojimai šiemet rengiami dešimtus metus. Konkurse, kuriame dalyvauja daugiau nei 33 tūkst. įmonių iš 34 šalių, laimėtojus renka žinomi Europos verslo lyderiai, akademikai, politikos atstovai.

Šiaulių banką vienu iš Lietuvos nacionalinių laimėtojų išrinko nepriklausoma komisija, įvertinusi pagrindinius kriterijus – inovatyvumą, verslo etiką ir sėkmingą veiklą. „Sveikiname Šiaulių banką tapus Lietuvos nacionaliniu laimėtoju. Šis įvertinimas rodo, kad įmonė yra labai svarbi Europos verslo bendruomenės sėkmei bei savo veikla grindžia inovacijomis, verslo etika bei sėkme“, –  teigė Europos verslo apdovanojimų vadovas Adrian Tripp.

Pernai šiame konkurse dalyvavo įmonės, atstovaujančios visas Europos Sąjungos šalis, taip pat Turkiją, Norvegiją, Šveicariją, Serbiją ir Makedoniją. Bendra konkurse dalyvavusių įmonių apyvarta viršijo 1,2 trln. eurų, o bendras darbuotojų skaičius – daugiau nei 2,5 milijono.