Pokyčiai AB „Citadele“ banko valdyboje

AB „Citadele“ bankas praneša, kad š.m. gruodžio 1 dieną Skirmantas Jareckas pasitrauks iš valdybos pirmininko ir administracijos vadovo pareigų ir sieks naujų karjeros galimybių už „Citadele“ grupės ribų. Naująja valdybos pirmininke (CEO) ir administracijos vadove bus paskirta Dace Priede, kuri šiuo metu „Citadele“ banke užima valdybos narės ir verslo vadovės (CBO) pareigas.

Skirmantas Jareckas „Citadele“ banke dirba nuo 2002 m. Iki 2014 m., kuomet jis buvo paskirtas banko valdybos pirmininku, S. Jareckas ėjo valdybos nario ir iždo departamento vadovo pareigas. Jam užimant valdybos pirmininko pareigas, 2016 m. pradžioje klientų pasitenkinimo lygio tyrimų bendrovė „Dive“, kasmet vykdanti bankų paslaugų kokybės tyrimus Baltijos šalyse, „Citadele“ banką pripažino geriausią klientų aptarnavimą siūlančiu paslaugų teikėju šalies bankininkystės sektoriuje.

„Esame dėkingi Skirmantui už ilgus darbo Iždo departamente ir vadovavimo bankui metus. Jo dėka „Citadele“ banko rezultatai Lietuvos mažmeninės bankininkystės ir mažų bei vidutinio dydžio įmonių segmente ženkliai pagerėjo. Per paskutiniuosius dvejus metus Skirmantas ir jo komanda Lietuvoje ėmėsi iniciatyvų, padėjusių „Citadele“ bankui įgyvendinti naująją strategiją bei užtikrinti pastovų paskolų ir indėlių portfelių augimą. Linkime Skirmantui sėkmės įgyvendinant ateities planus ir dėkojame jam už tai, kad ne vienerius metus buvo vertingas komandos narys“, – sakė Juris Jākobsons, „Citadele“ banko stebėtojų tarybos narys.

„Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę su savo komanda per trumpą laiką įgyvendinti didelius tikslus. Jau pirmaisiais mano vadovavimo bankui metais buvome pripažinti geriausią klientų aptarnavimo lygį užtikrinančiu banku Lietuvoje. Be to, nustebinome rinkos dalyvius pirmieji privatiems klientams pasiūlę kasdienių banko paslaugų paketą už fiksuotą kainą, pristatę naujus produktus verslo paskolų srityje, veiklos naujoves vartojimo paskolų srityje bei kitų naujų produktų ir paslaugų. Tikiu, kad dar daugiau bus pasiekta ateityje. Esu dėkingas savo komandai už profesionalumą ir atkaklų darbą“, – sakė Skirmantas Jareckas.

Dace Priede, kurią banko stebėtojų taryba paskyrė naująja banko valdybos pirmininke, prie „Citadele“ banko valdybos prisijungė 2016 m. sausį ir ėjo verslo vadovės pareigas. „Citadele“ grupėje ji dirba nuo 2008 m. ir užima „Citadele“ grupės Baltijos šalių verslo stebėjimo tarnybos, atsakingos už „Citadele“ veiklą Lietuvoje bei Estijoje, vadovės pareigas. Dace Priede įgijo verslo vadybos magistro laipsnį Tarptautinėje ekonomikos ir verslo administravimo mokykloje Rygoje bei teisinį išsilavinimą Latvijos universitete.