„Apple“ įgyvendino pinigų pervedimą bitkoinais

„Apple“ paskelbė, kad mokėjimo sistemų bendrovė „Circle“, dirbanti ir „Blockchain“ technologijų pagrindu, padėjo įgyvendinti galimybę per pranešimų programą „iMessage“ perduoti atsiskaitymus bitkoinais.

Naudojantis išmaniaisiais telefonais, į kuriuos įdiegta operacinė sistema „iOS10“, galima pervesti arba gauti pinigus per „iMessage“ programą be jokio mokesčio.

Tokiu būdu jau galima pervesti dolerius, eurus, svarus ir bitkoinus. Pervedimai atliekami per beveik visus JAV ir Didžiosios Britanijos bankus. Artimiausiu metu numatoma įtraukti ir Europos bankus.

Operacinės sistemos „Android“ naudotojai taip pat galės pervesti ir gauti pinigus  naudodamiesi specialia nuoroda. Tam jiems tereikės įsidiegti „Android“ skirtą „Circle“ programą.

Jei naudotojas norės pervesti pinigus į šalį, kur „Circle“ dar neveikia, jo pinigai automatiškai bus paverčiami bitkoinais ir persiųsti, o vėliau į gavėjo sąskaitą pervedami tos šalies valiuta.

Bendrovė „Circle“, kuriai pavyko pritraukti 76 mln. JAV dolerių investicijų, pirmoji gavo Didžiosios Britanijos finansų reguliatoriaus licenciją naudoti elektroninius pinigus. Tarp jos investuotojų – buvusi „JPMorgan Chase“ vadovė Blythe Masters.

„Circle“ siūlo naudotojams pervesti pinigus linksmai – naudoti ne tik tekstinius pranešimus, bet ir emocinius ženkliukus (šypsenėles), piešinukus.