Mobiliąja programėle „Tvarkau Vilnių“ pranešti apie problemą mieste – dar paprasčiau

Atviras ir greitas Vilnius miesto problemas nuo šiol sprendžia dar greičiau ir patogiau – sukurta nauja patobulinta programėlės „Tvarkau Vilnių“ versija „Android“ telefonams. Pastebėję duobę kelyje, sugedusį šviesoforo signalą, neleistinoje vietoje pastatytą automobilį ar kitą miesto problemą vilniečiai gali užregistruoti ją vos per minutę ir taip operatyviai informuoti savivaldybės darbuotojus. Vien per šį savaitgalį atnaujinta programėle pasinaudojo 500 aktyvių gyventojų. Per šiuos metus programėle „Tvarkau Vilnių“ vilniečiai jau užregistravo daugiau kaip 5 tūkst. problemų, iš jų beveik 3 tūkst. išspręstos greičiau nei per 10 dienų.

Dažniausiai gyventojai užfiksuoja bei praneša apie gatvių priežiūros ir tvarkymo, eismo organizavimo problemas, transporto priemonių stovėjimo tvarkos pažeidimus. Apie 35 proc. vartotojų problemas Vilniuje registruoja mobiliąja programėle, kiti – internetu www.vilnius.lt/problemos.

Nauja patobulinta programėlės versija sukurta entuziastingų „Code for Vilnius“ savanorių, kurie dirba kartu su savivaldybės E. Miesto komanda ir ieško patogių miesto problemų sprendimo būdų. „Code for Vilnius“ iniciatyva suburia programuotojus, analitikus, dizainerius ir kitų sričių specialistus, kurie nori padėti išspręsti Vilniaus problemas skaidriai ir efektyviai.

Mobilioji programėlė „Tvarkau Vilnių“ identifikuoja pranešančiojo lokaciją ir leidžia pridėti nuotrauką prie pastebėtos problemos, kuri netrukus adresuojama tiesiogiai už ją atsakingiems specialistams. Savo paskyroje vilniečiai gali sekti savo ir kitų vartotojų pranešimų statusą, kurie patogiai pateikiami žemėlapyje. Pasirinkus pažymėtą tašką žemėlapyje galima peržiūrėti problemos tipą, aprašą, įvykdymo būseną.

Vilniaus mieste esančias problemas taip pat galima registruoti www.vilnius.lt/problemos arba skambinant trumpuoju savivaldybės telefono numeriu 1664 ir spaudžiant skaičių „3“.